[80 B4 ABT] Czy warto wymienić reduktor na nowy?
[80 B4 ABT] Czy warto wymienić reduktor na nowy?
Witam wszystkich, zastanawiam się czy jeśli wymianie reduktora gazu (tomasetto) na nowy czy będzie różnica w mniejszym spalaniu? ponieważ w tej chwili spalanie mam na granicy 13.5l/100km wtym 50% miasto i 50% trasa z miejscami zabudowanymi.
Ten który mam w tej chwili przejechał już 110tyś.km.
Proszę o poradę dziękuję.
Ten który mam w tej chwili przejechał już 110tyś.km.
Proszę o poradę dziękuję.
kuba1990, trochę dużo pali Twoje ABT... Ja mieszcze się w 10l LPG po mieście (max 10.5l) a nie mam lekkiej nogi :mrgreen: na trasie wiadomo mniej (raz udało mi się zejść do 8l LPG). Jedź na regulacje niech wymienia mały filtr od gazu i sprawdza całą instalacje. Jak będzie trzeba niech zregenerują parownik (jeśli się to opłaca bo czasem lepiej kupić nowy ). Ja co pół roku jeżdżę na regulacje i wymianę filtra gazu i wcale nie są to wyrzucone pieniądze
[quote="Arturo997"]kuba1990, trochę dużo pali Twoje ABT...No właśnie też tak uważam, staram sie jezdzić oszczednie a i tak pali 13.5 w cylku mieszanym, wymieniłem sam filtr gazu to poskutkowalo tylko mniejszym spalaniem gazu o 0.5l/100km :cry:
Dodatkowo wymieniłem sondę lambda, termostat, świece i czujnik temperatury.
[ Dodano: 2012-03-01, 11:31 ]
do Arturo997 ile płacisz za regulację?
Dodatkowo wymieniłem sondę lambda, termostat, świece i czujnik temperatury.
[ Dodano: 2012-03-01, 11:31 ]
do Arturo997 ile płacisz za regulację?
Ja w grudziądzu za regulacje placilem 20 zeta ale mam zwykłą instalacje i sam sobie wyregulowalem bo jakis czas temu chcialem robic parownik bo tez mam troche stary bylo czuc gazem a dotego strasznie dużo palil (jakies 15l miasto) i za regeneracje (wymiana membran) z materialem miala kosztowac 140 zl a nowy 200 zl.Kupilem na alledrogo membrany do parownika lovato i sam wymienilem i wyregulowalem teraz po miescie pali 10-11 l i wszystko jest ok koszt ok 60- 70 zeta a sama wymiana membran jak dlamnie dziecinnie prosta dodam że mam silnik SF.
kuba1990, w granicach 30zl (w tym sprawdzenie czy gaz sie nigdzie nie ulatnia, sprawdzenie czy mieszanka jest odpowiednia i regulacja w miarę potrzeb, wymiana filtru gazu) oczywiście w serwisie instalacji BRC
Lepiej jedź do jakiegoś serwisu LPG niech sprawdzą czy wszystko ok bo ABT nie powinno tyle palić...
Lepiej jedź do jakiegoś serwisu LPG niech sprawdzą czy wszystko ok bo ABT nie powinno tyle palić...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Filtr od gazu to samemu sobie wymienić można. Podjechać pod sklep, wykręcasz stary filtr, idziesz do sklepu, kupujesz, wymieniasz.
Ja kiedyś pojechałem na regulację do gazownika... przy okazji wymienił filtr. Za usługę + filtr zapłaciłem 30 zł i to się kłóciłem, że mają horrendalne ceny. Koszt takiego filterka w sklepie moto to 7 zł (ostatnio kupiłem 2 szt na zapas)
Ja kiedyś pojechałem na regulację do gazownika... przy okazji wymienił filtr. Za usługę + filtr zapłaciłem 30 zł i to się kłóciłem, że mają horrendalne ceny. Koszt takiego filterka w sklepie moto to 7 zł (ostatnio kupiłem 2 szt na zapas)
Kolego 5 sekund w googlach, proszę:
klik
klik