Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Skradziony] Audi B4 Sedan 1.9TDI - Biłgoraj

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 29 cze 2010, 22:21

W przeciągu miesiąca w Biłgoraju ukradli 3 audi 80 łacznie z moją. Niestety co do nagrania jest tylko takie jakie jest i raczej niewiele uda się z nim zrobić jechał na światłach a w nocy to dość znacznie oślepiło kamerę, widać kontury auta lecz identyfikacja była praktycznie po alusach. Złodziej chyba nie wiedział że ma nad sobą kamerę bo zatrzymał się tuż nad nią i czekał na 2.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 29 cze 2010, 22:25

Masakra :evil: A długo im to zajęło?
A nie ma innej kamery gdzieś w pobliżu? Może tam widać gościa jak np. idzie w kierunku auta i udałoby się go rozpoznać? :roll:

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 29 cze 2010, 23:05

Sa jeszcze 3 kamery policja przegląda materiały z nich zobaczymy co z tego wyjdzie jak dostanę jakieś info to się podzielę czy da radę ich rozpoznać.

PS. Koledzy jak to jest z ubezpieczeniem OC 24.06 zapłaciłem na cały rok z góry czy idzie jakoś odzyskać te pieniążki?

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 29 cze 2010, 23:30

oj nie myśl kolego że już auto straciłeś, może akurat wpadną i odzyskasz Audice, przeglądaj oferty allegro itd.może kamery coś dadzą, człowiek całe życie się dorabia żeby takie gnojk.. zniszczyły w moment dorobek niełatwy, koledze w gliwicach w piątek A6 w nocy pod blokiem też buchneli najgorsze ze nie miał AC a autko warte ponad 30 tyś.zawsze stawiał w garażu, tylko raz pod blokiem i znikła :roll:

noorbi

Post autor: noorbi » 29 cze 2010, 23:31

Arczizioom, a żeby tak im jaja urwało. :evil:
Porozglądam się.
Mam nadzieję, że się znajdzie.

PS zakrywajcie numery na forum.

Awatar użytkownika
ltrs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ltrs » 29 cze 2010, 23:41

kurde trzeba się zabezpieczać... w czwartek działam przy swoim samochodzie...
postaram się rozejrzeć po komisach i szrotach w lublinie... może coś się uda ustalić

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 30 cze 2010, 07:45

Dzięki serdeczne koledzy za każdą pomoc. I teraz mogę jedynie poradzić iż alarm i odcięcie paliwa może zdziałać cuda. Cóż jedyna nadzieja że nie rozebrali na części i w całości pójdzie na sprzedaż.

PanGie
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PanGie » 30 cze 2010, 08:07

Kolego Chełm i okolice tez idą w nadzór będziemy się z chłopakami rozglądać od razu użyje tego co mam w schowku jak coś, mam jednak nadzieję że szybko odzyskasz swoją niunię.
a tych skur.... to na pal nabić

Awatar użytkownika
zakk87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakk87 » 30 cze 2010, 08:17

ja mam taką prośbę do administracji niech przejrzy logi z wątku arczizioma. może ktoś często zaglądał, może ktoś się zarejestrował niedawno i często tam zaglądał, albo po prostu jakieś IP dorwać, cokolwiek, samochodu bardzo szkoda, ale nie załamuj się, miejmy nadzieję, że się znajdzie. ciekawe czy to jakaś biłgorajska szajka, czy przyjezdna. pamiętam akcje jak ktoś szedł siedzieć za kradzież samochodów... czyżby wyszedł?

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 30 cze 2010, 09:47

Myślę że na swoim terenie by nie kradli z tego co się dowiedziałem od policji jest kilka szajek ale najbardziej podejrzewają 2 jedna koło Zamościa a druga z okolic Janowa.

Awatar użytkownika
zakk87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakk87 » 30 cze 2010, 09:58

no to jak podejrzewają to niech szukają Panowie, jak są takie szajki to dlaczego jeszcze ich nie rozbili? nie mogą dziupli namierzyć? kurcze, trzeba kupić jakiś nadajnik/odbiornik GPS zamontować i czekać, policja powinna takie akcje organizować. ja tam bym poświęcił swój samochód jakbym pracował w policji.
jakiś czas temu komuś się znalazł audik, mam nadzieję, że znajdziesz swój, jeden z najlepszych seryjnych audiczek.

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 30 cze 2010, 10:07

Dokładnie o tym samym mówiłem policjantom skoro wiedzą że jest szajka to dlaczego nie zrobić pułapki. Ale to nie ja jestem od tego żeby ich uczyć. Nasza Polska policja nie słynie z rozwiązań takich spraw nie mówiąc już o mojej Biłgorajskiej mam wrażenie że oni to tylko potrafią pijaków zgarniać i mandaty wypisywać.

Awatar użytkownika
ltrs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ltrs » 30 cze 2010, 11:20

Arczizioom pisze:odcięcie paliwa może zdziałać cuda.
Sory za ot, ale to też łatwo obejść, więc trzeba to mądrze rozegrać

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 30 cze 2010, 12:55

Tak kolego ale nie ułatwiajmy pracy złodziejom dobry alarm i odcięcie potrafi mocno zniechęcić albo odpuszczą w trakcie.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 30 cze 2010, 13:21

Wiadomo, że każde zabezpieczenie ma jakąś tam skuteczność. Jedne mniejszą, inne większą. Ale to też zależy od umiejętności złodzieja i jego zaangażowania. Jeśli się uprze na konkretny egzemplarz, to pewnie nic go nie powstrzyma :-/

Wracając do tematu, to nie poddawaj się, tylko szukaj swojego auta i zaangażuj w poszukiwania jak najwięcej osób.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”