forum audi 80 a fb
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jarku, Sebku... to są te banery reklamowe z Goxxxe. Przez miesiąc dostaję max 190 zł na naszym forum. Czasami 150, 140 zł na miesiąc itd. Patrząc na dole... można olać. To jest automat.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2020, 17:30 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Jarku... ale ten automat jest potrzebna dla gości. Tu właśnie klikają. 
Ps.
Komputer .. na dole, oraz goście nie zarejestrowani, nie zalogowani.
Ps.
Komputer .. na dole, oraz goście nie zarejestrowani, nie zalogowani.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2020, 17:31 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Wiecie co... mogę spróbować i zmienić... nie automat z tymi banerami na dole na np: 800x90 jeśli Wam przeszkadza. Goście to już olać. Jeśli ktoś się loguje, to nie ma już reklam.
W A4-Klub od cholery (HUGO założyciel) ma reklam nawet dla userów. Ja trzymam tylko dla gości i dostaje (WoW!) 160, 180 zł na miesiąc tak jak mówię. Przypomnę... absolutnie nie chcę odpalać reklamy dla userów podczas tematów, postów. Serio.
W A4-Klub od cholery (HUGO założyciel) ma reklam nawet dla userów. Ja trzymam tylko dla gości i dostaje (WoW!) 160, 180 zł na miesiąc tak jak mówię. Przypomnę... absolutnie nie chcę odpalać reklamy dla userów podczas tematów, postów. Serio.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2020, 17:30 przez Doc, łącznie zmieniany 2 razy.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Przyjaciele.... rozmawiałem z Kubą, przyjacielem który naprawia nam, sprawdza serwer dedykowany.
Wkleję:
Z kosztem jeszcze nie wiem.
Analytics przed chwilą. Najczęściej jest 60, 70% z telefonami.
Wkleję:
Pomóżcie proszę. Dzisiaj muszę wysłać emaila."Andrzeju ja nie chce tego robic, ty masz problem z tym ze to źle widać na telefonie, moj wspolpracownik sie tym zajmie i zrobi dostosowanie tego co jest na audi80.pl aby to jakos lepiej wyglądało na telefonie. jak to twoje rusze to mi nie dasz spokoju, bo w phpbb3 nie ma tego tamtego siamtego, a to reklamy ci blokują bo coś tam, robiłem z tym przez ostatnie lata pamietamł, a na nowym silniku bedzie to trzeba przezywac jeszcze raz, ty nie wybiegasz tak daleko w przód. Zbierz jakies siano na tą modyfikacje bo powiedzialem młodemu ze dostanie za to pieniądze.
(...)
to teraz masz wielkie zadanie, potrzebuje ZDJĘCIA z zaznaczonymi elementami co sie rozjeżdżają , pare przykładów zeby wiedział o co dokladnie chodzi. zbierz te wszystkie informacje i wrzuc mi do 1 maila którego mu prześle . "
Z kosztem jeszcze nie wiem.
Analytics przed chwilą. Najczęściej jest 60, 70% z telefonami.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
No nic... odpisałem:
Kuba... aby sprawdzić co się rozjeżdża patrząc na moim forum www.audi80.pl wystarczy tylko lub aż zobaczyć w telefonie / smartfonie. W komputerze pc jest ok. (załącznik z telefonem)
Twój przyjaciel niech wejdzie na forum (telefon i komputer pc). Na innych, dobrych nie moich forach robi się automatyczny rozmiar przy ekranie smartfona, większe i dobre litery, cyfry, linki www. U mnie... u ludzi, userów, gości prawie nic nie widać, nie można przeczytać tekstu, linku. Koniecznie można i trzeba palcami przybliżyć aby cokolwiek zobaczyć i np. zalogować się, zarejestrować itd. Na każdym kroku... koniecznie! palec i przybliżenie... to wszystko jest nieprzyjemne i wkurzone.
Ok... oto nie moje fora. Wystarczy popatrzeć w tel i komputerze pc. Jest OK.
https://astraklub.pl/
https://www.avensis.info
https://www.a4-klub.pl
A u mnie? https://www.audi80.pl - sami już wiecie.![]()
W załączniku daje jeszcze Analytics.
Pozdrawiam,
Andrzej
- Pieterb
- Forum Audi 80

- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Doc, Tu nie chodzi o to że coś tam się rozjeżdża tylko o fakt że jest nie czytelne bo wsio ładuje się jak na kompa i tu jest problem, że żeby to przeczytać to trzeba dużo razy powiększać. Piszę dlatego bo być może on Cię źle zrozumiał.
Za dużo informacji na raz na takim małym monitorku jakim jest telefon ile cali by nie miał - na tablecie takim 10cali to jeszcze jakoś idzie.
Za dużo informacji na raz na takim małym monitorku jakim jest telefon ile cali by nie miał - na tablecie takim 10cali to jeszcze jakoś idzie.
Myślę że Doc mu dobrze napisał, załączył zdjęcia i przykłady, jak kolega informatyk nie zrozumie no to...ale myślę że o to właśnie chodzi, żeby cała "obsługa" forum na telefonie była oparta o scrollowanie w dół, tak jak fb i fora które Doc wstawił. I te Google Analytics to też dobry argument - skoro 60-70% ludzi korzysta z forum na smartfonie to wręcz trzeba to poprawić. Plus myślę że Jarewa dobrze gada - zalogować działa techniczne tylko dla zarejestrowanych. Chce coś się dowiedzieć to się zarejestruje a jak się 10 zarejestruje to może 4 ogarniętych co umieją szukajki używać to zostaną. Może dodatkowo odblokować dla niezarejestrowanych nasze auta? Zobaczy jeden z drugim że fajne 80tki są nie tylko na fb i że warto tu wejść? (nie wiem, taki luźny pomysł, ciekawe co o tym sądzicie). A jakby się udało przerobić forum na wersję mobilną to można parę razy na naszym profilu na fb wstawić posta o "nowej wersji forum" tak jak to Magda Gessler w kuchennych rewolucjach. Zaprosić wszystkich młodych przyzwyczajonych do scrollowania w dół. Wszyscy co mamy profile na fb by u siebie te posty poudostępniali, możemy to przecież dla forum zrobić. Tylko nasz informatyk musiałby temat ogarnąć
[ Dodano: 2020-03-29, 13:21 ]
Aha i reklamy na forum są jak najbardziej ok, powinno być nawet jeszcze więcej, 160zł za miesiąc to malutko może być więcej reklam, nawet dla zalogowanych, mi to nie przeszkadza i nawet nie zauważam. Facebook czy youtube mają mnóstwo reklam i chyba nikomu to specjalnie nie przeszkadza bo użytkowników mają mnóstwo. Także Doc moim zdaniem jak się wahasz to się nie wahaj tylko wstawiaj więcej reklam, mamy 21 wiem i wszystko jest skomercjalizowane, jakoś wszyscy w tym żyjemy, wszędzie są reklamy i Każdy żyje. Więc nie krępuj się i ładuj kolejną reklamę. Takie jest moje zdanie.
Dodatkowy pomysł jaki mam to, jak już by nasza strona fajnie grała na smartfonach to np raz na tydzień można na nasz profil na fb Audi 80 Klub Polska wstawić posta z jakieś jednym zdjęciem z tematu na forum i post w stylu "czy Ciebie też denerwuje znikające podświetlenie tablicy rejestracyjnej? Wbijaj na nasze forum i zobacz, jak nasz kolega właściciel tego pięknego B4 poradził sobie z tym problemem" + link albo do tematu konkretnego albo ogólny do strony głównej forum. Zrobić po prostu na Facebook marketing i reklamować nasze forum. Z hasztagami i wszystkimi nowoczesnymi pierdołami.
[ Dodano: 2020-03-29, 13:21 ]
Aha i reklamy na forum są jak najbardziej ok, powinno być nawet jeszcze więcej, 160zł za miesiąc to malutko może być więcej reklam, nawet dla zalogowanych, mi to nie przeszkadza i nawet nie zauważam. Facebook czy youtube mają mnóstwo reklam i chyba nikomu to specjalnie nie przeszkadza bo użytkowników mają mnóstwo. Także Doc moim zdaniem jak się wahasz to się nie wahaj tylko wstawiaj więcej reklam, mamy 21 wiem i wszystko jest skomercjalizowane, jakoś wszyscy w tym żyjemy, wszędzie są reklamy i Każdy żyje. Więc nie krępuj się i ładuj kolejną reklamę. Takie jest moje zdanie.
Dodatkowy pomysł jaki mam to, jak już by nasza strona fajnie grała na smartfonach to np raz na tydzień można na nasz profil na fb Audi 80 Klub Polska wstawić posta z jakieś jednym zdjęciem z tematu na forum i post w stylu "czy Ciebie też denerwuje znikające podświetlenie tablicy rejestracyjnej? Wbijaj na nasze forum i zobacz, jak nasz kolega właściciel tego pięknego B4 poradził sobie z tym problemem" + link albo do tematu konkretnego albo ogólny do strony głównej forum. Zrobić po prostu na Facebook marketing i reklamować nasze forum. Z hasztagami i wszystkimi nowoczesnymi pierdołami.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Lata lecą w internecie, wszystko się zmienia. Ja byłbym na TAK. Ciekawe jak inni.Roman_S pisze:Może dodatkowo odblokować dla niezarejestrowanych nasze auta? Zobaczy jeden z drugim że fajne 80tki są nie tylko na fb i że warto tu wejść? (nie wiem, taki luźny pomysł, ciekawe co o tym sądzicie)
Oby! Póki co coraz gorzej. Już nie powiem o koronawirusie z reklamami dla firm. Choć wcześniej zaczęło się z (tak myślę) telefonami/smartfonami. Widzę np 400 gości na forum a reklama śmieszna z kosztem. Nie chcę pisać które te reklamy... wiecie o co chodzi. Wyszukiwarka znajdzie to i zapisze, wyślę dla "prezesa".Roman_S pisze:Aha i reklamy na forum są jak najbardziej ok, powinno być nawet jeszcze więcej, 160zł za miesiąc to malutko może być więcej reklam, nawet dla zalogowanych, mi to nie przeszkadza i nawet nie zauważam.
ps.
Czekam na php'wca. Dzięki Rafale.
Zobaczymy co powie no i koszt. Nie mam pojęcia.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2020, 14:41 przez Doc, łącznie zmieniany 7 razy.