Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Grupy regionalne

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
damian_xyz
Moderator
Moderator
Imię: Damian
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1.3 FY
Kontakt:

Post autor: damian_xyz » 31 paź 2011, 16:04

Maszu pisze: damian_xyz napisał/a:
Ja też

o widze ziomal z okolic :D ja WWE
ze tez sie na siebie nie natknelismy jeszcze
Zapraszam do mojego tematu https://audi80.pl/vermeiren-tracer-w ... t41544.htm

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 19 lut 2013, 21:36

Witam.
Przydałoby się aby moderatorami grup zostali jacyś ludzie z regionu. Powszechnie znani i odpowiedzialni.
Wtedy można by łatwiej skrzyknąć ludków na jakąś imprezę czy coś.

Poza tym opiekun mógłby wyłapywać osoby z regionu i je dodawać do grupy. Ułatwiło by to organizowanie imprez regionalnych lub w komitywie z innymi regionami imprezy kilku regionów. Wtedy dogadują się "opiekunowie regionu" i każdy puszcza PW w swojej grupie o wspólnej imprezie i tyle.
Teraz planujemy z bloku zrobić spota regionu WM i Pomorza i musiałby kubik odpowiednie PW w tych grupach puścić.

Wracając do samej idei i mojego pomysła.
W każdej z grup udział mógłby mieć wyznaczony przez ADM z moderatorów który by również kontrolował rozsyłaną korespondencję co by nie było sytuacji że ktoś robi sobie reklamy i puszcza spam i ma prywatną listę mailingową. Poza tym na opiekunów wybrać zaufane, odpowiedzialne i nieprzypadkowe osoby (myślę że w każdym regionie taka się znajdzie) i po sprawie.

W innym wypadku nie widzę sensu istnienia "Grup regionalnych".

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 19 lut 2013, 22:02

eSPe pisze:W innym wypadku nie widzę sensu istnienia "Grup regionalnych".
Popieram w 100% grupy niby są ale nic w związku z tym się nie dzieje jak organizowałem spoty w zeszłym roku to musiałem PW do każdego osobno wysyłać. O i pojawia się przypadkiem druga kwestia czemu nie da się wysłać PW do kilku użytkowników naraz?

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 20 lut 2013, 00:33

Wino pisze:wysłać PW do kilku użytkowników naraz?
To takie zabezpieczenie przed spamowaniem i rozsyłaniem reklam. To akurat wg mnie jest OK.

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 20 lut 2013, 08:46

mam opieke nad spoty i zloty,grupy śląskiej.....wraz z Ziemiorem

Wino Nie masz racji pisząc coś takiego. Od tego czasu kiedy,mam dostęp do forum-> działy spoty i zloty->ślaśkie to dbam o to aby każdy kto należy do tej grupy dostał pw z powiadomieniem o zlocie.....

zapytaj kogo chcesz..... czasem bawiłem się aby dostawały osoby spoza grupy...

Do każdego wysyłałem z osobna....

Poza tym ,jesli chcesz zeby były powiadaomione osoby z zwykłym spocie to napisz do mnie.... zawsze pomoge... po to to jest ..

:-/

eSPe Opiekun grupy na liscie to moderator..

Ja dostałem taką jakby opieke nad działem i zawsze od tej pory wysyłam pw... no chyba ze ktos orgaznizuje tylko spota.... to nie ma sensu....

Działa to dla grupy sląskiej.... Ja i ziemior

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 20 lut 2013, 09:08

Z tego co widzę to wszyscy mają "opiekę" nad wszystkimi regionami. W dwóch przypadkach tylko widzę osoby przypisane do regionu. Fajnie by było gdyby był przypisany konkretny mod do danego regionu - ułatwi to kontakt w kwestii rzucania info na temat "specjalnych" okazji etc.

Pytanie tylko, czy nie mylimy funkcji administracyjnej/porządkowej z tym co miał na myśli eSPe. Opiekun regionu to taka osoba mająca pewnego rodzaju przełożenie na ludzi z regionu - króko mówiąc ma na nich jakiś wpływ, zwerbować nowych userów czy też mieć pomysły na region (a jak wiemy każdy z nich jest inny). ALe to tylko moje wnioski z tego co napisał Sławek.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 20 lut 2013, 11:10

bloku pisze:z tym co miał na myśli eSPe. Opiekun regionu to taka osoba mająca pewnego rodzaju przełożenie na ludzi z regionu - króko mówiąc ma na nich jakiś wpływ, zwerbować nowych userów czy też mieć pomysły na region
O to dokładnie chodziło.
SzymekB pisze:eSPe Opiekun grupy na liscie to moderator..
Opiekun grupy nie musi być moderatorem forum (działów).
Wystarczy aby był moderatorem grupy (bo tak to się nazywa w skrypcie Przemo).
To również można zmienić co by się nie kojarzyło że taki opiekun jest moderatorem.
Mi nie chodzi o to aby ten opiekun było moderatorem wątków w dziale dajmy na to swojego regionu. Chodzi o to aby mógł wyłapywać ludków, dodawać ich do odpowiedniej grupy (bo nie wszyscy wiedzą że jest coś takiego jak grupy regionalne) i dodatkowo dzięki funkcji moderatora/opiekuna grupy miał narzędzie do wysyłania mailingu w swojej grupie o większej imprezie itp. Wiadomo że nie chodzi o spoty cykliczne itp tylko o większe imprezy.

SzymekB, jeżeli ty ogarniasz spoty i imprezy to np jak dla mnie Ty powinieneś być opiekunem/moderatorem grupy śląskiej.

A kwestia czy to się nazywa moderator czy opiekun grupy/regionu to jest kwestia poprawienia jednego wpisu w plikach skryptu i już nie będzie się kojarzyć że opiekun jest moderatorem tylko opiekunem grupy i już.

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 20 lut 2013, 13:42

SzymekB pisze:Wino Nie masz racji pisząc coś takiego. Od tego czasu kiedy,mam dostęp do forum-> działy spoty i zloty->ślaśkie to dbam o to aby każdy kto należy do tej grupy dostał pw z powiadomieniem o zlocie.....
O tym nie wiedziałem ale nie zmienia to faktu że co do zlotu/spotu to tylko raz dostałem meila więc raczej rzadko jest to wykorzystywane.
Ale dzięki bo na przyszłość będę wiedział do kogo pisać odnośnie meilingu.
eSPe pisze:Chodzi o to aby mógł wyłapywać ludków, dodawać ich do odpowiedniej grupy (bo nie wszyscy wiedzą że jest coś takiego jak grupy regionalne)
Co do tego ciekawym pomysłem było by podwieszenie tematu o tym że takie grupy istnieją w Dziale Spoty, zloty i grupy lokalne z dopiskiem Interesują cie Spoty/Zloty Zapisz się

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 20 lut 2013, 16:21

eSPe

Po to zostały stworzone grupy regionalne, żeby osoby chcące uczeszczac na zloty miały lepszy kontakt z innymi z tego regionu...

niektórzy wogule nie wpisują miejsca zamieszkania, więc w jakim ssensie widzisz werbowanie ''nowych''

I w jakim celu mam niby werbowac nowych ?? Jest dział zloty i spoty zeby kazdy mógł znależc zloty w swoim regionie.

Jak ktos chce przyjechac to przyjedzie ,jezeli ktoś nie chce to chocbyś mu kokosy obiecywał to nie przyjedzie...

Jak ktoś miałby być opiekunem grupy a nie mógł poprawiać tematów na dziale zloty i spoty to nie ma to zadnego sensu....Chyba ze do samego rozsyłania maili....

Wino

60 % ludzi do których wysłałem zaproszenie w ogóle go nie odebrało, nie wiem kiedy przystąpiłes do grupy ale kazdy z grupy dostał zaproszenie... na zloty z regionu.

Więc nie mam pojecia dlaczego miałes tylko jedno... Jezeli to stało się z mojej winy to wybacz, przypilnuje następnym razem zeby kazdy dostał

Chyba ze mówisz o jakis małych spotach typu 5 aut... to nie wysyłam, bo nie ma to sensu jak nie ma zainteresowania w temacie

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: eSPe » 28 lut 2013, 10:15

I co cisza w temacie? Żadnego stanowiska "góry"? Co jest. Czy leci jeszcze z nami pilot?

Awatar użytkownika
Przemas80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemas80 » 08 mar 2013, 17:24

Podbijam sam jestem ciekaw co dalej z tego wyniknie chociaż sam pomysł jest dobry

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”