Zapraszam do mojego tematu https://audi80.pl/vermeiren-tracer-w ... t41544.htmMaszu pisze: damian_xyz napisał/a:
Ja też
o widze ziomal z okolicja WWE
ze tez sie na siebie nie natknelismy jeszcze
Grupy regionalne
- damian_xyz
- Moderator

- Imię: Damian
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1.3 FY
- Kontakt:
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Witam.
Przydałoby się aby moderatorami grup zostali jacyś ludzie z regionu. Powszechnie znani i odpowiedzialni.
Wtedy można by łatwiej skrzyknąć ludków na jakąś imprezę czy coś.
Poza tym opiekun mógłby wyłapywać osoby z regionu i je dodawać do grupy. Ułatwiło by to organizowanie imprez regionalnych lub w komitywie z innymi regionami imprezy kilku regionów. Wtedy dogadują się "opiekunowie regionu" i każdy puszcza PW w swojej grupie o wspólnej imprezie i tyle.
Teraz planujemy z bloku zrobić spota regionu WM i Pomorza i musiałby kubik odpowiednie PW w tych grupach puścić.
Wracając do samej idei i mojego pomysła.
W każdej z grup udział mógłby mieć wyznaczony przez ADM z moderatorów który by również kontrolował rozsyłaną korespondencję co by nie było sytuacji że ktoś robi sobie reklamy i puszcza spam i ma prywatną listę mailingową. Poza tym na opiekunów wybrać zaufane, odpowiedzialne i nieprzypadkowe osoby (myślę że w każdym regionie taka się znajdzie) i po sprawie.
W innym wypadku nie widzę sensu istnienia "Grup regionalnych".
Pozdrawiam
Przydałoby się aby moderatorami grup zostali jacyś ludzie z regionu. Powszechnie znani i odpowiedzialni.
Wtedy można by łatwiej skrzyknąć ludków na jakąś imprezę czy coś.
Poza tym opiekun mógłby wyłapywać osoby z regionu i je dodawać do grupy. Ułatwiło by to organizowanie imprez regionalnych lub w komitywie z innymi regionami imprezy kilku regionów. Wtedy dogadują się "opiekunowie regionu" i każdy puszcza PW w swojej grupie o wspólnej imprezie i tyle.
Teraz planujemy z bloku zrobić spota regionu WM i Pomorza i musiałby kubik odpowiednie PW w tych grupach puścić.
Wracając do samej idei i mojego pomysła.
W każdej z grup udział mógłby mieć wyznaczony przez ADM z moderatorów który by również kontrolował rozsyłaną korespondencję co by nie było sytuacji że ktoś robi sobie reklamy i puszcza spam i ma prywatną listę mailingową. Poza tym na opiekunów wybrać zaufane, odpowiedzialne i nieprzypadkowe osoby (myślę że w każdym regionie taka się znajdzie) i po sprawie.
W innym wypadku nie widzę sensu istnienia "Grup regionalnych".
Pozdrawiam
- Wino
- Forum Audi 80

- Imię: Wino
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Popieram w 100% grupy niby są ale nic w związku z tym się nie dzieje jak organizowałem spoty w zeszłym roku to musiałem PW do każdego osobno wysyłać. O i pojawia się przypadkiem druga kwestia czemu nie da się wysłać PW do kilku użytkowników naraz?eSPe pisze:W innym wypadku nie widzę sensu istnienia "Grup regionalnych".
mam opieke nad spoty i zloty,grupy śląskiej.....wraz z Ziemiorem
Wino Nie masz racji pisząc coś takiego. Od tego czasu kiedy,mam dostęp do forum-> działy spoty i zloty->ślaśkie to dbam o to aby każdy kto należy do tej grupy dostał pw z powiadomieniem o zlocie.....
zapytaj kogo chcesz..... czasem bawiłem się aby dostawały osoby spoza grupy...
Do każdego wysyłałem z osobna....
Poza tym ,jesli chcesz zeby były powiadaomione osoby z zwykłym spocie to napisz do mnie.... zawsze pomoge... po to to jest ..
eSPe Opiekun grupy na liscie to moderator..
Ja dostałem taką jakby opieke nad działem i zawsze od tej pory wysyłam pw... no chyba ze ktos orgaznizuje tylko spota.... to nie ma sensu....
Działa to dla grupy sląskiej.... Ja i ziemior
Wino Nie masz racji pisząc coś takiego. Od tego czasu kiedy,mam dostęp do forum-> działy spoty i zloty->ślaśkie to dbam o to aby każdy kto należy do tej grupy dostał pw z powiadomieniem o zlocie.....
zapytaj kogo chcesz..... czasem bawiłem się aby dostawały osoby spoza grupy...
Do każdego wysyłałem z osobna....
Poza tym ,jesli chcesz zeby były powiadaomione osoby z zwykłym spocie to napisz do mnie.... zawsze pomoge... po to to jest ..
eSPe Opiekun grupy na liscie to moderator..
Ja dostałem taką jakby opieke nad działem i zawsze od tej pory wysyłam pw... no chyba ze ktos orgaznizuje tylko spota.... to nie ma sensu....
Działa to dla grupy sląskiej.... Ja i ziemior
- bloku
- Forum Audi 80

- Imię: Michal
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Z tego co widzę to wszyscy mają "opiekę" nad wszystkimi regionami. W dwóch przypadkach tylko widzę osoby przypisane do regionu. Fajnie by było gdyby był przypisany konkretny mod do danego regionu - ułatwi to kontakt w kwestii rzucania info na temat "specjalnych" okazji etc.
Pytanie tylko, czy nie mylimy funkcji administracyjnej/porządkowej z tym co miał na myśli eSPe. Opiekun regionu to taka osoba mająca pewnego rodzaju przełożenie na ludzi z regionu - króko mówiąc ma na nich jakiś wpływ, zwerbować nowych userów czy też mieć pomysły na region (a jak wiemy każdy z nich jest inny). ALe to tylko moje wnioski z tego co napisał Sławek.
Pytanie tylko, czy nie mylimy funkcji administracyjnej/porządkowej z tym co miał na myśli eSPe. Opiekun regionu to taka osoba mająca pewnego rodzaju przełożenie na ludzi z regionu - króko mówiąc ma na nich jakiś wpływ, zwerbować nowych userów czy też mieć pomysły na region (a jak wiemy każdy z nich jest inny). ALe to tylko moje wnioski z tego co napisał Sławek.
- eSPe
- Forum Audi 80

- Imię: Sławek
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
O to dokładnie chodziło.bloku pisze:z tym co miał na myśli eSPe. Opiekun regionu to taka osoba mająca pewnego rodzaju przełożenie na ludzi z regionu - króko mówiąc ma na nich jakiś wpływ, zwerbować nowych userów czy też mieć pomysły na region
Opiekun grupy nie musi być moderatorem forum (działów).SzymekB pisze:eSPe Opiekun grupy na liscie to moderator..
Wystarczy aby był moderatorem grupy (bo tak to się nazywa w skrypcie Przemo).
To również można zmienić co by się nie kojarzyło że taki opiekun jest moderatorem.
Mi nie chodzi o to aby ten opiekun było moderatorem wątków w dziale dajmy na to swojego regionu. Chodzi o to aby mógł wyłapywać ludków, dodawać ich do odpowiedniej grupy (bo nie wszyscy wiedzą że jest coś takiego jak grupy regionalne) i dodatkowo dzięki funkcji moderatora/opiekuna grupy miał narzędzie do wysyłania mailingu w swojej grupie o większej imprezie itp. Wiadomo że nie chodzi o spoty cykliczne itp tylko o większe imprezy.
SzymekB, jeżeli ty ogarniasz spoty i imprezy to np jak dla mnie Ty powinieneś być opiekunem/moderatorem grupy śląskiej.
A kwestia czy to się nazywa moderator czy opiekun grupy/regionu to jest kwestia poprawienia jednego wpisu w plikach skryptu i już nie będzie się kojarzyć że opiekun jest moderatorem tylko opiekunem grupy i już.
- Wino
- Forum Audi 80

- Imię: Wino
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
O tym nie wiedziałem ale nie zmienia to faktu że co do zlotu/spotu to tylko raz dostałem meila więc raczej rzadko jest to wykorzystywane.SzymekB pisze:Wino Nie masz racji pisząc coś takiego. Od tego czasu kiedy,mam dostęp do forum-> działy spoty i zloty->ślaśkie to dbam o to aby każdy kto należy do tej grupy dostał pw z powiadomieniem o zlocie.....
Ale dzięki bo na przyszłość będę wiedział do kogo pisać odnośnie meilingu.
Co do tego ciekawym pomysłem było by podwieszenie tematu o tym że takie grupy istnieją w Dziale Spoty, zloty i grupy lokalne z dopiskiem Interesują cie Spoty/Zloty Zapisz sięeSPe pisze:Chodzi o to aby mógł wyłapywać ludków, dodawać ich do odpowiedniej grupy (bo nie wszyscy wiedzą że jest coś takiego jak grupy regionalne)
eSPe
Po to zostały stworzone grupy regionalne, żeby osoby chcące uczeszczac na zloty miały lepszy kontakt z innymi z tego regionu...
niektórzy wogule nie wpisują miejsca zamieszkania, więc w jakim ssensie widzisz werbowanie ''nowych''
I w jakim celu mam niby werbowac nowych ?? Jest dział zloty i spoty zeby kazdy mógł znależc zloty w swoim regionie.
Jak ktos chce przyjechac to przyjedzie ,jezeli ktoś nie chce to chocbyś mu kokosy obiecywał to nie przyjedzie...
Jak ktoś miałby być opiekunem grupy a nie mógł poprawiać tematów na dziale zloty i spoty to nie ma to zadnego sensu....Chyba ze do samego rozsyłania maili....
Wino
60 % ludzi do których wysłałem zaproszenie w ogóle go nie odebrało, nie wiem kiedy przystąpiłes do grupy ale kazdy z grupy dostał zaproszenie... na zloty z regionu.
Więc nie mam pojecia dlaczego miałes tylko jedno... Jezeli to stało się z mojej winy to wybacz, przypilnuje następnym razem zeby kazdy dostał
Chyba ze mówisz o jakis małych spotach typu 5 aut... to nie wysyłam, bo nie ma to sensu jak nie ma zainteresowania w temacie
Po to zostały stworzone grupy regionalne, żeby osoby chcące uczeszczac na zloty miały lepszy kontakt z innymi z tego regionu...
niektórzy wogule nie wpisują miejsca zamieszkania, więc w jakim ssensie widzisz werbowanie ''nowych''
I w jakim celu mam niby werbowac nowych ?? Jest dział zloty i spoty zeby kazdy mógł znależc zloty w swoim regionie.
Jak ktos chce przyjechac to przyjedzie ,jezeli ktoś nie chce to chocbyś mu kokosy obiecywał to nie przyjedzie...
Jak ktoś miałby być opiekunem grupy a nie mógł poprawiać tematów na dziale zloty i spoty to nie ma to zadnego sensu....Chyba ze do samego rozsyłania maili....
Wino
60 % ludzi do których wysłałem zaproszenie w ogóle go nie odebrało, nie wiem kiedy przystąpiłes do grupy ale kazdy z grupy dostał zaproszenie... na zloty z regionu.
Więc nie mam pojecia dlaczego miałes tylko jedno... Jezeli to stało się z mojej winy to wybacz, przypilnuje następnym razem zeby kazdy dostał
Chyba ze mówisz o jakis małych spotach typu 5 aut... to nie wysyłam, bo nie ma to sensu jak nie ma zainteresowania w temacie