Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Mam pomysł co brak na naszej stronce.

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Dadu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Mam pomysł co brak na naszej stronce.

Post autor: Dadu » 19 maja 2007, 09:05

Witam.
Więc tak:
Po pierwsze stworzyć jakąś liste na której można by zobaczyć gdzie w nieznanym terenie można zatankować dobre paliwko czy LPG.Po prostu, wszyscy wiemy że są dobre stacje i złe.Nikt z nas nie chce się naciąć.Coś dobrego tanio i smacznie zjeść też niekiedy trzeba,Baza noclegów, gdzie miło, tanio, fajnie i życzliwie.
Wiadomo, podróżować fajna rzecz, ale dobrze by było wiedzieć takie sprawy coś móc więcej zaplanować.Również niech chętni będą mogli się zapisać, przynajmniej z numerem telefonu.Wiadomo, są wśród nas tacy którzy dużo podróżują a ich B3albinki dla przykładu mają te swe latka.Fajnie by było w razie czego móc gdzieś sie zwrócić o pomoc.Lista dobrych warsztatów też by się przydała.

Dadu

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2007, 00:38

Dadu, do dzieła. Forum otworem stoi.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 20 maja 2007, 01:28

Lista serwisów byłaby super, ale musiałoby to być zrobione z głową. Zaprojektowane tak aby to miało ręce i nogi :-) I na pewno nie w postaci forum bo przeszukiwanie tego będzie za długie. Mogę to zrobić jednak muszę mieć trochę czasu.

Macie jakieś propozycje co mogłoby tam się znaleźć ?

Awatar użytkownika
Dadu
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Dadu » 20 maja 2007, 06:48

OGr pisze:Lista serwisów byłaby super, ale musiałoby to być zrobione z głową. Zaprojektowane tak aby to miało ręce i nogi :-) I na pewno nie w postaci forum bo przeszukiwanie tego będzie za długie. Mogę to zrobić jednak muszę mieć trochę czasu.

Macie jakieś propozycje co mogłoby tam się znaleźć ?
Podzielone na województwo lista + wyszukiwarka miejscowości

1.Stacje Paliw
2.Warsztaty
3.Noclegi (normalne + pola namiotowe+kwatery prywatne)
4.Miejsca gdzie można normalnie zjeść

Tutaj juz mamy całą liste zarejestrowanych użytkowników, dodał bym jeszcze miejsce do opisania coś o sobie,i czy można w razie potrzeby zwrócic się o pomoc i w jakim zakresie.

Pozatym jeżeli regiony się zorganizują, jak to widze po grupie Lubelskiej to będzie pięknie.

pozdrawiam
Dadu

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 20 maja 2007, 17:01

Stacje paliw też chcesz w to pakować ? Może najpierw zróbmy warsztaty albo miejsca noclegowe (to chyba będzie teraz na czasie :-) )

Jeżeli chcesz to:

1.Stacje Paliw
2.Warsztaty
3.Noclegi (normalne + pola namiotowe+kwatery prywatne)
4.Miejsca gdzie można normalnie zjeść

to to trochę będzie kosztowało mojego czasu, który raczej chciałbym wynagrodzenie :-) Według tego co piszesz to nie będzie tak mało roboty :-) Samych serwisów będzie w cholerę jeżeli chciałoby mi się to zrobić porządnie :-)

TRZEBABY WYKUPIĆ JAKĄŚ DOMENĘ :-) MA KTOŚ JAKIŚ POMYSŁ ?

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 20 maja 2007, 20:39

Jeśli ktoś to opracuje ładnie z całą pewnością umieścimy na www.centrum.audi80.pl

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 20 maja 2007, 23:25

WSTĘPNE ELEMENTY DANYCH:

- nazwa zakładu,
- kraj,
- województwo,
- specjalności warsztatu (lakiernik, podwozie, blacharz, elektryka, silniki benzynowe, silniki diesla, serwis ogumienia, diagnostyka, co jeszcze?)
- kod pocztowy,
- miasto,
- dzielnica,
- ulica,
- numer lokalu,
- telefon stacjonarny,
- fax,
- telefon komórkowy,
- strona WWW,
- @-mail,
- GG,
- tlen,
- skape,
- akceptowane formy płatności (gotówka, przelew, karta kredytowa)
- opinie o zakładzie (miła/niemiła obsługa, sumienna/niesumienna praca, tanie/drogie naprawy)
- opis zakładu + przykładowe ceny (nie wiem czy tego nie zrobić na wzór ceno, – możnaby wyszukać najtańszego warsztatu, który robi to sumiennie)
- ocena użytkowników na bazie gwiazdek (1-10) – tutaj zamiast gwiazdek można użyć felg,
- niestety mapy danego warsztatu albo trasy od nas do Warsztatu nie zrobimy, musielibyśmy mieć mapę całej polski w postaci bazy danych i system do tego (byłoby fajne, ale czasochłonne). Ewentualnie musiałaby być osoba, która będzie ręcznie przygotowywać mapkę i wrzucać na serwer.
- komentarze użytkowników do danego serwisu.

Coś jeszcze można dorzucić czy starczy ?

speed_fun
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: speed_fun » 15 cze 2007, 17:25

mam taka propozycje otoz moze mozna by bylo poprosic osoby z roznych miast o dostarczenie informacji o warsztatach i ich opiniach (bo oni beda wiedzieli chyba najlepiej gdzie w ich miescie lub regionie znajduje sie dobry warsztat, zeby nie trafic na jakis lipny). bo szukac warsztatow w calej polsce to troche czasu zajmie bo duzo ich jest. ja moglbym opisac warsztaty w koninie.
czekam na wasza odpowiedz i co o tym sadzicie
POZDRO

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 21 cze 2007, 01:10

jak stworzymy system to będzie tam panel do którego będzie można wpisywać takie dane, a ja np. mógłbym to potwierdzać. Dobrze jakby to było zintegrowane z userami forum.

Działamy coś :-) ??

PS: idelnie byłoby gdyby jeszcze dało się zrobić cennik tego co w danym warsztacie kosztuje :-)

speed_fun
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: speed_fun » 21 cze 2007, 19:26

pewnie ze dzialamy :mrgreen: , to ja juz powoli zaczne sie przygotowywac, bede jezdzil i zbieral info na temat roznych warsztatow. ale bedzie zajebi..... stronka jak dojda takie bajery :-> , najlepsza w polsce :mrgreen: , bo oczywiscie o AUDI 80 :mrgreen: :!:
POZDRO

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 21 cze 2007, 20:26

No spoko, to ja w miarę możliwości będę coś programował :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”