[all]Czym doczyścić alufelgi ?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Siema,
ja sie nie dawno za to wziołem...
schodziła farba to kupiłem BEMIXOL i nałozyłem odeszła farba i teraz poleruje...
w miejsach gdzie sa głebsze rysy to papierem wodnym 2000 schodza i szybko filc na wiertarke pasta AutMax i jak chrom jest :-> Jak skoncze to zapodam foty jak to wyszło...
i wcale te środki do farby nie żrą przynajmniej bemixol..(to jest mleczko takie i jak nałozysz na farbe to po kilku minutach sie farba podnosi a nie zeżre felgi :mrgreen: )
PS.Wcale po "zmyciu" farby tym środkiem nie polerowałem papierami od 500 czy nawet 800 az do 2000 tylko w nie ktorych przypadkach przejechalem lekko na 2000 zeby ryske zrownac :-> jak jest ładne alu pod farbą to tylko Pastą AUTOMAX na wiertare filc i jazda...
EFEKT SUPER !!!!!!!
ja sie nie dawno za to wziołem...
schodziła farba to kupiłem BEMIXOL i nałozyłem odeszła farba i teraz poleruje...
w miejsach gdzie sa głebsze rysy to papierem wodnym 2000 schodza i szybko filc na wiertarke pasta AutMax i jak chrom jest :-> Jak skoncze to zapodam foty jak to wyszło...
i wcale te środki do farby nie żrą przynajmniej bemixol..(to jest mleczko takie i jak nałozysz na farbe to po kilku minutach sie farba podnosi a nie zeżre felgi :mrgreen: )
PS.Wcale po "zmyciu" farby tym środkiem nie polerowałem papierami od 500 czy nawet 800 az do 2000 tylko w nie ktorych przypadkach przejechalem lekko na 2000 zeby ryske zrownac :-> jak jest ładne alu pod farbą to tylko Pastą AUTOMAX na wiertare filc i jazda...
EFEKT SUPER !!!!!!!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
szkodnik pisze:pochylam czoło przed wszystkimi!!! wiedziałem gdzie się odezwać w takich sprawach napewno pojawi się fotostory i ukaże efekt mojej skromnej pracy!!!
pozdrawiam
szkodnik
Ja na dniach pokaze efekt mojej

-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Te dwie ostatnie z napisem na oponie PT to jest pokazane jak wyglądały po zmyciu farby Bemixolem.
NAPISAŁEM TEGO POSTA BO W TAMTYM COS NIEDZIALA WSZYSTKO...NIE WIEM CZEMU
POWINNO BYC JESZCZE ZE DWA ZDJKECIA PO POLERCE I WŁASNIE NAPISANE O TYM CO NA POCZATKU TEGO POSTA
PS. Sory ze pisze jeden pod drugim ale musiałem
NAPISAŁEM TEGO POSTA BO W TAMTYM COS NIEDZIALA WSZYSTKO...NIE WIEM CZEMU

PS. Sory ze pisze jeden pod drugim ale musiałem

-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Jacek-Alfa
- Forum Audi 80
tak koledzy piękne tylko mam pytanie czy to teraz nie będzie matowiało? bo słyszałem że po takim czyszczeniu to potem trzeba je polerować co 2 tygodnie nie wiem czy tych środków to też tyczy się ale jeśli po polerce wystarczy je tylko umyć wraz z autkiem to w najbliższym czasie biorę się za polerkę
[ Dodano: 2007-02-15, 23:50 ]
i czy można się za to zabrać z oponkami na felgach czy ściągnąć opony??

[ Dodano: 2007-02-15, 23:50 ]
i czy można się za to zabrać z oponkami na felgach czy ściągnąć opony??