[all]Czym doczyścić alufelgi ?
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Siema,
ja sie nie dawno za to wziołem...
schodziła farba to kupiłem BEMIXOL i nałozyłem odeszła farba i teraz poleruje...
w miejsach gdzie sa głebsze rysy to papierem wodnym 2000 schodza i szybko filc na wiertarke pasta AutMax i jak chrom jest :-> Jak skoncze to zapodam foty jak to wyszło...
i wcale te środki do farby nie żrą przynajmniej bemixol..(to jest mleczko takie i jak nałozysz na farbe to po kilku minutach sie farba podnosi a nie zeżre felgi :mrgreen: )
PS.Wcale po "zmyciu" farby tym środkiem nie polerowałem papierami od 500 czy nawet 800 az do 2000 tylko w nie ktorych przypadkach przejechalem lekko na 2000 zeby ryske zrownac :-> jak jest ładne alu pod farbą to tylko Pastą AUTOMAX na wiertare filc i jazda...
EFEKT SUPER !!!!!!!
ja sie nie dawno za to wziołem...
schodziła farba to kupiłem BEMIXOL i nałozyłem odeszła farba i teraz poleruje...
w miejsach gdzie sa głebsze rysy to papierem wodnym 2000 schodza i szybko filc na wiertarke pasta AutMax i jak chrom jest :-> Jak skoncze to zapodam foty jak to wyszło...
i wcale te środki do farby nie żrą przynajmniej bemixol..(to jest mleczko takie i jak nałozysz na farbe to po kilku minutach sie farba podnosi a nie zeżre felgi :mrgreen: )
PS.Wcale po "zmyciu" farby tym środkiem nie polerowałem papierami od 500 czy nawet 800 az do 2000 tylko w nie ktorych przypadkach przejechalem lekko na 2000 zeby ryske zrownac :-> jak jest ładne alu pod farbą to tylko Pastą AUTOMAX na wiertare filc i jazda...
EFEKT SUPER !!!!!!!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
szkodnik pisze:pochylam czoło przed wszystkimi!!! wiedziałem gdzie się odezwać w takich sprawach napewno pojawi się fotostory i ukaże efekt mojej skromnej pracy!!!
pozdrawiam
szkodnik
Ja na dniach pokaze efekt mojej Tylko zeby sniegu nie było to bym pokazal jak załozone Alu wyglądają przy aucie Jak narazie zrobie oddzielnie fotki
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Te dwie ostatnie z napisem na oponie PT to jest pokazane jak wyglądały po zmyciu farby Bemixolem.
NAPISAŁEM TEGO POSTA BO W TAMTYM COS NIEDZIALA WSZYSTKO...NIE WIEM CZEMU POWINNO BYC JESZCZE ZE DWA ZDJKECIA PO POLERCE I WŁASNIE NAPISANE O TYM CO NA POCZATKU TEGO POSTA
PS. Sory ze pisze jeden pod drugim ale musiałem
NAPISAŁEM TEGO POSTA BO W TAMTYM COS NIEDZIALA WSZYSTKO...NIE WIEM CZEMU POWINNO BYC JESZCZE ZE DWA ZDJKECIA PO POLERCE I WŁASNIE NAPISANE O TYM CO NA POCZATKU TEGO POSTA
PS. Sory ze pisze jeden pod drugim ale musiałem
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Jacek-Alfa
- Forum Audi 80
tak koledzy piękne tylko mam pytanie czy to teraz nie będzie matowiało? bo słyszałem że po takim czyszczeniu to potem trzeba je polerować co 2 tygodnie nie wiem czy tych środków to też tyczy się ale jeśli po polerce wystarczy je tylko umyć wraz z autkiem to w najbliższym czasie biorę się za polerkę
[ Dodano: 2007-02-15, 23:50 ]
i czy można się za to zabrać z oponkami na felgach czy ściągnąć opony??
[ Dodano: 2007-02-15, 23:50 ]
i czy można się za to zabrać z oponkami na felgach czy ściągnąć opony??