[1.9TDI 1Z] huczenie podczas jazdy
[1.9TDI 1Z] huczenie podczas jazdy
witam mam pytanie, a mianowicie, podczas jazdy prosto albo przy lekkim skręcie w lewo coś mi huczy przy przednim zawieszeniu przy skontrowaniu i skręcaniu kół w prawą stronę huczenie ustępuje, zauważyłem że osłony przegubów są do wymiany, czy to może tak huczeć przegub ? czego szukać w czym przyczyna ?
Typowy objaw dla łożyska, właśnie przy skrecie nabardziej je slychac jesli sie zaciera. Dźwięk może również pojawiać sie przy predkosci pomiedzy 50 do 70 km/h. Powyżej 80 przestaje. U mnie dzwiek jaki wydawalo byl podobny do ocierania opony o plastik, kolega mechanik powiedzial mi ze drugi raz slyszy o tym ze dzwiek byl wlasnie taki, normalnie huczy tak jak napisano wyżej.
Witam,
Postanowiłem odświeżyć temat, ponieważ mam podobny problem. Podczas jazdy coś huczy . Huczenie pojawia się przy prędkości od 60 do 80 km/h. Zrobiłem kilka testów. Podniosłem prawą stronę samochodu i włączyłem bieg i cisza. Podniosłem drugą stronę i okazało się, że coś huczy z lewej strony. Dodam, że podczas jazdy na łuku w lewo lub w prawo huczenie nie ustępuje. Podejrzewam skrzynię, ale równie dobrze może to być któryś z przegłubów lub łożysko piasty. Czekam na Wasze opinie.
Postanowiłem odświeżyć temat, ponieważ mam podobny problem. Podczas jazdy coś huczy . Huczenie pojawia się przy prędkości od 60 do 80 km/h. Zrobiłem kilka testów. Podniosłem prawą stronę samochodu i włączyłem bieg i cisza. Podniosłem drugą stronę i okazało się, że coś huczy z lewej strony. Dodam, że podczas jazdy na łuku w lewo lub w prawo huczenie nie ustępuje. Podejrzewam skrzynię, ale równie dobrze może to być któryś z przegłubów lub łożysko piasty. Czekam na Wasze opinie.
-
- Forum Audi 80