Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AudiB4, 2.0 LPG] Luźne koło

ODPOWIEDZ
daniellw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[AudiB4, 2.0 LPG] Luźne koło

Post autor: daniellw » 21 kwie 2011, 21:42

Witam.

Dzisiaj odkryłem, że przednie koło po prawej stronie jest luźne. W pierwszej chwili pomyslałem, że jest niedokręcone (niedawno zmieniałem tarcze hamulcowe), ale okazało się że przyczyna lezy gdzie indziej. Kiedy naciskam na nie nogą, po prostu przesuwa się o dobre kilka centymetrów. W czym lezy przyczyna? Czym grozi jazda z taką wadą? Jak wiadomo, jutro wiele ludzi wyjezdza na święta, w tym ja, i boję się jechać, a mam do przebycia 160 km. Proszę o poradę...

Awatar użytkownika
ivaszko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ivaszko » 21 kwie 2011, 21:53

Poruszaj kołem a druga osoba niech zobaczy pod autem czy nie ma luzu na sworzniu wahacza albo na końcówce drążka. Jak koło sie urwie podczas jazdy to nie będzie wesoło :-(

daniellw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniellw » 21 kwie 2011, 22:04

No własnie tego urwania boję się najbardziej. Niestety nie mam zbytnio drugiej osoby, która by mogła jutro mi pomóc to ocenić. Sam zaglądałem ruszając kołem, i był luz, tylko dokładnie nie umiem nazwać części w której występował. Z drugiej strony, nie wiem, jak długo ten defekt trwa. Czy myslisz, że ostrożną jazdą mogę ograniczyć ryzyko? Po dojechaniu na miejsce będę miał znajomego mechanika, który mi to dokładnie sprawdzi i naprawi. Tylko czy warto ryzykować? Wiem, że trudno ocenić sytuację na papierze.. Jestem zły. Ewentualnie, czy jest tu ktoś z Warszawy mogący pomóc...??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl