Witam.
Dzisiaj odkryłem, że przednie koło po prawej stronie jest luźne. W pierwszej chwili pomyslałem, że jest niedokręcone (niedawno zmieniałem tarcze hamulcowe), ale okazało się że przyczyna lezy gdzie indziej. Kiedy naciskam na nie nogą, po prostu przesuwa się o dobre kilka centymetrów. W czym lezy przyczyna? Czym grozi jazda z taką wadą? Jak wiadomo, jutro wiele ludzi wyjezdza na święta, w tym ja, i boję się jechać, a mam do przebycia 160 km. Proszę o poradę...
[AudiB4, 2.0 LPG] Luźne koło
No własnie tego urwania boję się najbardziej. Niestety nie mam zbytnio drugiej osoby, która by mogła jutro mi pomóc to ocenić. Sam zaglądałem ruszając kołem, i był luz, tylko dokładnie nie umiem nazwać części w której występował. Z drugiej strony, nie wiem, jak długo ten defekt trwa. Czy myslisz, że ostrożną jazdą mogę ograniczyć ryzyko? Po dojechaniu na miejsce będę miał znajomego mechanika, który mi to dokładnie sprawdzi i naprawi. Tylko czy warto ryzykować? Wiem, że trudno ocenić sytuację na papierze.. Jestem zły. Ewentualnie, czy jest tu ktoś z Warszawy mogący pomóc...??