Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 JN] Nowy korektor hamowania

ODPOWIEDZ
Andrew^

[b3 JN] Nowy korektor hamowania

Post autor: Andrew^ » 24 sie 2008, 16:40

Witam,
zakupilem nowy korektor sily hamowania bo stary po pierwsze sie nie nadawal a po drugie, ukrecil mi sie jeden przewod :D kupilem w InterCarsie nowy korektor ATE zekomo dedykowany do tego auta, niestety... zonk wyglada troche inaczej :/
ponizej zalaczam fotki z korektorami czy da sie tym ATE zastapic stary ?
i jeszcze jedno czy ta dzwignia na korektorze po zamontowaniu do nadwozia, powinna przesuwac sie tylko o 2mm w strone belki w momencie kiedy ciagne za ta dzwignie ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
k44761
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: k44761 » 24 sie 2008, 17:36

Całkiem wywal ten korektor. Jak jeszcze masz ABS to nie masz się co zastanawiać.
Ja w swojej byłej B3 wywaliłem, jeździłem latem i zimą i nic się nie zmieniło, zresztą było na forum już dużo o tym.

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 24 sie 2008, 20:25

Andrew^ pisze:czy da sie tym ATE zastapic stary ?
Da się, kupiłem dokładnie taki sam korektor a miałem dwutłoczkowy w, którym non stop zacierał się jeden z tłoczków i blokowało mi sie koło przy ostrzejszym hamowaniu. Po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy, niepotrzebne blokowanie koła i piruety na śliskiej drodze to już historia.
Andrew^ pisze:czy ta dzwignia na korektorze po zamontowaniu do nadwozia, powinna przesuwac sie tylko o 2mm w strone belki w momencie kiedy ciagne za ta dzwignie ?
To zależy od tego czy dobrze został wyregulowany, (sprężyna powinna być zaczepiona między dżwignią korektora a rolką bez luzu ) dobrze odpowietrzony (przy odpowietrzaniu trzeba zablokować korektor aby dżwignia nie miała ruchu) i w jakim stanie są hamulce z tyłu. W moim przypadku, po naciśnięciu hamulca (praca korektora ) dźwignia przesuwa się do przodu samochodu o około 3- 4 mm i nie zawracam sobie tym głowy pozdro.

marcinelk13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinelk13 » 25 sie 2008, 13:01

ostatnio strasznie zapowietrzały się hamulce u taty w audi i ubywało troszkę płynu :-x okazało sie, że jest to wina korektora siły hamowania, bo aż z niego kapało :oops: zamówiłem na allegro z jakiegoś rozbitka i zapłaciłem 62zł z przesyłką <ok> stan bdb

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl