Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[COUPE] 2.0 AAD - Brak Iskry

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Vetka

[COUPE] 2.0 AAD - Brak Iskry

Post autor: Vetka » 28 lut 2013, 14:19

Witam serdecznie, zakładam nowy wątek, choć brak iskry jest dość częstym problemem, więc myślę, że można byłoby utworzyć temat zbiorczy.

Przeglądałam wiele tematów tutaj, wujka google również odwiedziłam i nadal mój pojazd odmawia posłuszeństwa. Tak jak wyczytałam problem może stanowić: cewka, czujnik Halla, moduł zapłonu itp. Wczoraj podłączona została inna cewka (sprawna) - efektu brak, dzisiaj w ruch poszedł aparat zapłonowy i nadal nic. Stacyjka została sprawdzona i raczej jest ok. Co do modułu, to myślę, że znajduje się on przy cewce - stanowią jedną całość (czyli sprawdzając cewkę również został sprawdzony), przy lewym podnóżku nie ma nic, przy prawym również, pod maską nic pasującego nie znalazłam - więc zapewne musi to być to :)

Pewnie przyczyną jest wilgoć, samochód postał tydzień w garażu i już nie odpalił.
Świece ok miesiąca temu zostały wymienione na nowe.
Brakuje mi już pomysłów co sprawdzać i jak... Będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc,
pozdrawiam.

tadeuszm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

2.0 AAD - Brak Iskry

Post autor: tadeuszm » 28 lut 2013, 21:13

Witam AAD ma taki sam układ zapłonowy jak 3A , sprawdź najpierw bezpiecznik nr 24 przez który zasilany jest układ zapłonowy , pozatym oprócz cewki zapłonowej , obok niej na ściance obudowy jest zamontowany stopień mocy układu zapłonowego który też może być uszkodzony , trzeba go sprawdzić , pozdrawiam Tadeusz.

Vetka

Post autor: Vetka » 01 mar 2013, 11:44

Tydzień przed pojawieniem się "usterki" wszystkie bezpieczniki były sprawdzane, jednak po ponownym sprawdzeniu dzisiaj okazało się kto był winowajcą :) Faktycznie problem stanowił bezpiecznik nr 24!!! Dziękuję za pomoc :) Coupe'tka znowu działa :)
Pozdrawiam serdecznie

rewers
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rewers » 20 wrz 2013, 14:52

Muszę odgrzać kotleta.Jestem ponad 400 km od domu i kupiłem 80-tkę z takim silnikem czyli AAD wczoraj odpaliłem i wyjechałem z miejsca parkingowego i zgasła. Nie wiem co jest grane. I proszę o pomoc nie mam żadnych narzędzi. Oddałem auto do mechanika ale nie wiem czy będzie potrafił ogarnąć temat. Mogę kupić nowy czujnik Halla albo moduł bo cewka raczej ok. Bo po zachowaniu centralki od gazu-wnioskuję jakby nie było sterowania na cewkę. Co mogło tak nagle paść? czujnik czy raczej moduł.

Jestem teraz w Lubinie ma ktoś może na podmianę/sprzedaż?
Rafał 691 766 axhyi 011

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl