Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[AUDI COUPE 2.3 20V 7A) Najpierw brak iskry, padły kontrolki

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
lucky888
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[AUDI COUPE 2.3 20V 7A) Najpierw brak iskry, padły kontrolki

Post autor: lucky888 » 04 sty 2012, 20:58

Witam. Mam taki mały problem z moim 7A (niestety znowu).
Kody błędów pokazały mi uszkodzodzenie aparatu zapłonowego. Aparat zakupiłem zmieniłem, założyłem, silnik normalnie odpalił, potem próba ustawienia zapłonu na lampke i wtedy olśnienie, w tym silniku kręcenie aparatem nic nie daje.
Zgasiłem auto, ponieważ chciałem zmienić jeszcze filtr powietrza.
Filtr zmieniłem, poskładałem wszystko, wsiadam do auta, przekręcam stacyjkę, zapalają się kontrolki, pompa paliwa zrobiła bzzzzzzzyt i tu zdziwienie silnik nie odpala.
Sprawdzam, brak iskry. Szukam gdzie. Napięcie dochodzi na cewkę ale z cewki już nie.
Podmieniałem potem na stary aparat i problem ten sam, brak wyjścia z cewki.
Jako że było już późno i nie miałem czasu sprawdzić kodów, wiec tego nie zrobiłem, ale dzisiaj postanowiłem spróbować na nowej cewce. I tu po wejściu do auta ZONK. Przekręcam stacyjke, brak czerwonych kontrolek, brak dźwięku pompki paliwa, ale rozrusznik kręci (choć nadal nie ma iskry). Oświetlenie deski jest, światła działają, migacze tak samo, brak świate wstecznego oraz nie można uruchomić blokady tylnej osi (nie zapalają się kontrolki).
Proszę o podanie możliwości co mogę sprawdzić, ewentualnie od czego zacząć co może być przyczyną. W niedziele auto miało być atrakcją WOŚP, miałem wozić ludzi za pieniądze a tu taka awaria.

PS. Proszę o przesłąnie na mojego maila, schematu elektryki do 7A wersja 170KM rok 89.
lub podania linka skąd mogę go ściągnąć.

Z góry dzięki za pomoc, ponieważ nie chcę zawieść organizatorów WOŚP.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl