Witam.
Mam pewien problem z odpaleniem auta mianowicie kilka dni temu akumulator zostal rozladowany przez pewna osobe do praktycznie zera przez musialem go odpalic przy pomocy kabli rozruchowych i od tamtego czasu pojawiaja sie ciagle problemy.
Nastepnego dnia po podladowaniu akumulatora samochod rano odpalil niestety po kilku godzinach postoju gdy chcialem wrocic do domu rozrusznik nawet nie zakrecil musialem odpalac na popych.
Wczoraj mechanik sprawdzal mi rozrusznik i rzekomo wszystko jest z nim w porzadku, miernikiem sprawdzalem na akumulatorze i jest okolo 12/13V co wiecej probowalem odpalac na dwoch innych akumulatrach. Gdy przekrecam kluczyk słychać tylko jedno 'pykniecie' rozrusznik nawet nie zakreci. Jeszcze jedno gdy przekrecam na zaplon nic co zwiazane z elektryka nie dziala tzn klakson czy nawiewy wylaczaja sie jedynie swieca kontrolki. Panowie czy macie jakies wskazówki co moze byc rozwalone? Jakies zwarcie? Akumulator? Przepraszam za ten chaotyczny opis ale wlasnie wracam od tego samochodu i jeszcze nerwy mnie trzymaja
[B3] Brak reakcji rozrusznika
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
bo tak ma byc na moment krecenia ma sie wszystko rozlaczyc, abyh prad szedl tylko do rozrusznika9imar9 pisze:Jeszcze jedno gdy przekrecam na zaplon nic co zwiazane z elektryka nie dziala tzn klakson czy nawiewy wylaczaja sie jedynie swieca kontrolki.
odnosnie rozrusznika, to zdejmij plusowy zacisk, i wszystkie kable te co sa przy plusowym zacisku dokrec spowrotem dobrze i pewnie, to samo zrob przy minusowym zacisku
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z