Alternator po regeneracji, nowy pasek myśle, że odpowiednio naciągniety. Nie mam pojęcia dlaczego teraz jest tak głośno. Link do filmu:
Pomocy
[B3 1.8 PM] Co to za dziwny dźwięk (alternator czy pasek)?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Pisałeś o rolce rozrządu a ja czytałem to prawie o 3 w nocy po pracy, wiec grzecznie się zapytałem i może źle zrozumiałem o co chodzi, nawet nie pamiętam jak to pisałem, ale oczywiście trzeba od razu pisać kropki nienawiści
Pasek od alternatora już kiedyś zrzucałem i dźwięk ustał, wiec bardziej chodziło mi czy to pasek jest wadliwy (który i tak mocno naciągnąłem) czy może łożyska w alternatorze, bo nie sądzę, że pompa wody, którą też ten pasek napędza.
Ale to mi wystarczy dzięki za pomoc i miłe słowa
Pasek od alternatora już kiedyś zrzucałem i dźwięk ustał, wiec bardziej chodziło mi czy to pasek jest wadliwy (który i tak mocno naciągnąłem) czy może łożyska w alternatorze, bo nie sądzę, że pompa wody, którą też ten pasek napędza.
Ale to mi wystarczy dzięki za pomoc i miłe słowa
- Ven0n
- Forum Audi 80
- Imię: Kamil
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
To dziwne, bo bardzo często ten dźwięk jest charakterystyczny dla zbyt mocno dowalonej rolki rozrządu. Alternator możesz ustawić tak jak ja, czyli odpalasz wszystko na maks, nawiewy, światła jakie tylko się da, ogrzewanie szyby i popuszczasz pasek aż zacznie się ślizgać na odpalonym silniku po czym dociągasz jeszcze minimalnie(tak z 1-2mm) dla pewności, opcjonalnie poprawiasz jakby zdarzyło mu się ślizgać.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
No własnie obawy mam ze to pompa wody, bo pisałeś że alternator był robiony.. Ale jak robiony to już sam musisz ocenić, po zrzuceniu trzeba było kręcić ręcznie tym i tym może byś już usłyszał.Krzysztof1991 pisze:Pasek od alternatora już kiedyś zrzucałem i dźwięk ustał, wiec bardziej chodziło mi czy to pasek jest wadliwy (który i tak mocno naciągnąłem) czy może łożyska w alternatorze, bo nie sądzę, że pompa wody, którą też ten pasek napędza