Witam, czy w gnieździe diagnostycznym (+/-) powinno być zasilanie - napięcie?
Próbowałem podłączyć się z interfejsem (viaken Vag USB KKL) i po opcji "TEST" nie wykryło iterfejsu, (port -OK, interfejs - nie, status 3). W instrukcji jakaś wzmianka była o zasilaniu, ale nie bardzo wiem jak to ma wyglądać. U mnie zasilania brak, mierzyłem miernikiem.
Mój Audik: 1994 r, październik, osprzęt: Pierburg). Jak pokonać tą barykadę? Proszę o opinie i uwagi na ten temat.
Z górki dzięki. :->
[B4 1.9 TDi 1Z] Napięcie w gnieździe diagnostycznym +/-
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub

- Darecki3037
- Audi 80 Klub

jeśli masz podpięte wszystko ok w aucie to na interfejsie powinna świecić zielona dioda ( podpięte zasilanie 12V), a czerwona powinna mrugać przy wymianie danych komp-auto. W przypadku gniazd OBD1 masz 2 kostki 2-pinowe białą i czarną , chyba jak pamietam w czarnej ma być + i -. W OBD2 masz kostkę chyba 16pinów 4- masa 16-plus UWAGA w przypadku fejsu USB trzeba wgrać sterowniki od viakena gdyż windowsowskie coś nie bardzo są kompatybilne, i ustawić kompa żeby widział fejs na wybranym wyjściu COM. Komp zobaczy fejs tylko jak podłączysz go do auta, sam podpięty do kompa jest niewidoczny.
-
alf
Witam po niedzieli.
Sprawdziłem raz jeszcze kolejno bezpieczniki i okazało się że tego od gniazda diagnost. nie było. Włożyłem nowy (nr 21) i napięcie się pojawiło. Udało się połączyć z kompem pokładowym i wstępnie kilka testów i na tym koniec bo Vag podał komunikat że jest shareware. Ale to była wersja pełna - aktywowana, w trakcie działania przestawiał się na shareware. Robiłem kilka prób. Muszę więc poszukać innego vaga. :cry:
Sprawdziłem raz jeszcze kolejno bezpieczniki i okazało się że tego od gniazda diagnost. nie było. Włożyłem nowy (nr 21) i napięcie się pojawiło. Udało się połączyć z kompem pokładowym i wstępnie kilka testów i na tym koniec bo Vag podał komunikat że jest shareware. Ale to była wersja pełna - aktywowana, w trakcie działania przestawiał się na shareware. Robiłem kilka prób. Muszę więc poszukać innego vaga. :cry: