Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] nie pali , nie kreci i wszystko gasnie -pilne

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] nie pali , nie kreci i wszystko gasnie -pilne

Post autor: Canibal » 13 lut 2014, 01:08

Witam po pracy auto nie chcialo odpalic.Przy probie krecenia wyla tylko syrena od alarmu.po dlugim czasie odpalilem auto na kable .Po dojechaniu pod dom przy parkowaniu auto zgaslo i nie mozna juz odpalic.wszystkie kontrolki zgasly a raczej cale auto bo doslownie nic sie nie pali/swieci.Myslalem ze to moze alarm ale chyba nie to.odpialem zabezpieczenie ,zmienilem aku i pojawily sie kontrolki ale jak zakrece kluczykiem nadal cisza.Silnik nie kreci ,wszystko gasnie i slychac tylko takie pstrykniecie i po wylaczeniu zaplony lekkie cykniecie.i nie bardzo wiem co to moze byc. Czyktos wie co jest tego przyczyna i moze pomoc?

Awatar użytkownika
damianek1234561
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damianek1234561 » 13 lut 2014, 10:11

zwarcie gdzies kolego posprawdzaj kable czy dobrze przykrecone do aku to raz. Dwa sprawdz i wyczysc mase na karoseri ii silniku a 3 obejrzyj bezpieczniki podejrzewam ze padly

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 13 lut 2014, 11:56

Bezpieczniki ok sprawdzalem.Moze to aku ...... podładowalem go troche postal 30 minut i spadło do 12,5V .Kable pojde niedlugo sprawdzic.

Awatar użytkownika
dzikx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jurek
Model: Audi 90 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.6 ADA+lpg

Post autor: dzikx » 13 lut 2014, 15:52

na kable odpala, lub po ładowaniu z pomocą prostownika ?? sprawdź przewody, lampkę w bagażniku czy się nie świeci ciągle jak i kabinowe oświetlenie. wszystko co może zjeść prąd. Możesz też naładować i odłączyć aku po jakimś czasie sprawdzić czy nie gubi prądu ze zużycia lub starości

pitazz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pitazz » 15 lut 2014, 17:46

Hej...a miałeś wcześniej problemy przy odpalaniu?Jakieś hałasy od strony rozrusznika...?Bo moja sytuacja była taka...Problem przy odpalaniu,dojechałem do sklepu,i już nie wróciłem...Na kable odpalał a tak to nawet nie zakręcił..Oczywiście akumulator nawet po ładowaniu już nie dał oznak życia więc musiała jakieś zwarcie pójść...Okazało się że jakieś spięcie dawał wirnik i wysiadł też od tego rozrusznik...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl