[B3 2.0 16v 6a]obrotomierz skacze przy kreceniu rozrusznikie
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 16v 6a]obrotomierz skacze przy kreceniu rozrusznikie
Witam, już jakiś czas temu zaobserwowałem dziwne zjawisko, jako że mój wóz nie ma garażu to też rano troszkę dłużej trzeba kręcić ... Przy kręceniu rozrusznikiem obroty mi skaczą pod 2000rpm :shock: dziwne, no nie? w żadnym samochodzie takiego czegoś nie widziałem ... u mojego ojca w b3 2.0 aad, nic nie skacze. A u mnie jak tylko kluczyk w pozycję zapłon przekręcam już jest pierwsze drgnięcie ... dodam, że zmieniłem obrotomierz, ale w starym też tak się działo ... może ma to związek z cewką, albo modułem? Dodam, że halla mam wymienionego, kopułka+palec nowe, przewody wymienione pół roku temu (janmory- wiem że tanie, ale chyba nie najgorsze?). Co o tym sądzicie? Boje się tylko, że jak szybko tego nie zdiagnozuję to coś mi się znowu sypnie w aucie ...
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Po co kolega zakłada drugi taki sam temat nie lepiej kontynuować ten https://audi80.pl/b3-20-16v-6aobrotomierz-skacze-przy-kreceniu-rozrusznikie-vt63637.htm?highlight=#704648
a co do tematy to ktoś tu na forum kiedyś opisywał podobny przypadek i u niego jak dobrze pamiętam winna była kostka stacyjki.
a co do tematy to ktoś tu na forum kiedyś opisywał podobny przypadek i u niego jak dobrze pamiętam winna była kostka stacyjki.