Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Odcinanie zasilania

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Odcinanie zasilania

Post autor: XDaveX » 23 maja 2013, 09:02

Witam wszystkich mam problem w swojej 80-tce . Otóż gdy przejechałem dystans około 20km to nagle zapaliły mi się kontrolki - te co są przy zapłonie , po czym auto już samo się toczyło a silnik zgasł . Zdjąłem klemę , poczekałem z minutę po czym założyłem i auto normalnie odpaliło a kontrolki zgasły chwilę po odpaleniu . Pojechałem sobie do sklepu , auto stało zgaszone na jakieś 15 minut . Wróciłem i odpaliło normalnie . Tylko wyjechałem spod parkingu i po jakieś 200 metrach znowu to się pojawiło i silnik zgasł . Ponownie zdjąłem klemę po czym założyłem , ale auto po przekręceniu kluczyka aby odpalić nic nie reagowało , rozrusznik wcale nie kręcił , była całkowita cisza tylko pompka co podawała paliwo . Myśłę sobie poczekam jakiś czas , nic znowu . Gdzieś po 40 minutach spróbowałem odpalić - normalnie odpaliło . Nie wiem co za czort się dzieję ale jak pojechałem do dziewczyny to jej ojciec jednoznacznie stwierdził , iż jest to wina modułu zapłonu - ma na myśli szczotki chociaż po mojemu to dwa małe bolczyki ale mniejsza o to . Mówi że się zacinają . To oznacza że po upływie czasu jak silnik ostygnie to prąd wraca czy jak bo nie rozumiem tego . Czy ten moduł może być na 100% winny ? Proszę o pomoc drodzy forumowicze .
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 06:48 przez XDaveX, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 23 maja 2013, 09:16

XDaveX, na początek popraw temat
zapoznaj się z tym -zanim-cos-tu-napiszesz-przeczytaj-nazy ... t9608.html
a co do tematu to gdzieś tu czytałem że w podobnych okolicznościach większość klubowiczów miała problemy z cewką zapłonową

dlubek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dlubek » 18 lip 2013, 05:50

a czy jest lpg?

XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: XDaveX » 19 lip 2013, 23:07

Jest ale oczyszczenie i dokręcenie masy pomogło , gdyby znowu się pojawiło to chyba tylko pod kompa .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl