Witam
Mam taki dziwny problem jezdze sobie , gasze silnik chce odpalic ponownie a tu zero reakcji , kontrolki bledna obrotomierz skacze i tak przez kilka prob . Po chwili wszystko wraca do normy i odpalam ponownie . Dzis stalo mi sie to samo jednak juz nie odpaliem , momentalnie rozladowal mi sie akumulator myslalem ze przyczyna moze byc alarm i cos tam sie z nim dzieje odpialem alarm jednak nic to nie dalo . Dodatkowo podczas podpinania akumulatora slychac charakterystyczne cykniencie w calej komorze silnika jakby kilka czesci na pompie paliwa i na tej czesci znajdujacej sie pomiedzy akumulatorem a filtrem powietrza nie wiem co to jest ale wczesniej nie bylo slychać tego cykania . Z innego akumulatora autko odpala ale wciaz pojawia sie to cykanie i teraz nie wiem czy nastapilo jakies zwarcie i dlatego to cykanie , czy jak bede jezdzil na nowym akumulatorze to nie uszkodze go , czy moze jakis przekaznik sie spalil ? Dodam ze akumulator który posiadam jest stary ma 60 Ah i 480 A podpinajac go pod benzyniaka działa normalnie , gdyz jak wiadomo benzyniak potrzebuje mniejszego kopniecia czy to ewidentna wina akumulatora czy problem tkwi gdzies indziej?
Prosze o rade i z gory dziekuje za pomoc .
[80 B4 1.9 1Z ] Problem z odpaleniem silnika
[80 B4 1.9 1Z ] Problem z odpaleniem silnika
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2011, 11:58 przez Camillo89, łącznie zmieniany 3 razy.