Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 All] Wariujace wycieraczki

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
klekocix
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: klekocix » 20 maja 2010, 13:47

Gie pisze:Witam.Podlacze sie do tematu...niewiem gdzie szukac przyczyny...jak przekrece kluczyk w stacyjce wycieraczki same sie wlanczaja (albo raz albo 2 razy machna )... tak samo jest podczas jazdy, same sie wlacza albo na 1 bieg albo raz machna...czy to problem z przekaznkiem czy z przelacznikiem czy cos innego jeszcze...

Pozdro

[ Dodano: 2010-04-07, 13:57 ]
Nikt nic niewie na ten temat? :-(
Dziś naprawiłem problem u siebie identyczny jak Twój. Winowajcą był przekaźnik nr. 229, zmieniłem na inny, nie z VW a z Chevroleta o identycznych parametrach. Problem jak ręką odjął <ok>

Awatar użytkownika
zana
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: zana » 20 maja 2010, 20:34

Miałam ten sam problem. Po wymianie przekaźnika problem zniknął :-) Teraz wycieraczki chodzą jak należy, tak ja ja im każe a nie jakby miały sensor deszczu :lol:

Awatar użytkownika
pazdzioch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pazdzioch » 18 mar 2011, 16:59

siema ja wam pokaże w czym problem moze tkwic. Rozebralem przekaznik i oto moim oczom ukazala sie blaszka ktora styka sie podczas pracy wycieraczek z jednej strony styk jest dobry a z drugiej wypalony co zapewne przeklada sie za prawidlowa prace wycieraczek.

[ Dodano: 2011-03-18, 19:02 ]
przeczyscilem wypalony styk i jak narazie wycieraczki dzialaja jak należy <ok> no pytanie tylko na jak długo ale jak problem sie powtózy to zapodam sobie nowke ze sklepu i spokój bedzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl