[ABK 2.0 AVANT] Wentylator
[ABK 2.0 AVANT] Wentylator
Witam. Mam do was pytanie. Przy temperaturze 90stopni załącza się wentylator silnik pracuje i jest ok, ale w momencie jak wyłącze silnik wyłącza się wentylator. Moim zadaniem powinien jeszcze pochodzić. Wie ktoś może co to jest? I co jest tego przyczyną. Dzieki za pomoc;)
-
- Forum Audi 80
Nie znam sie na tym dobrze ale po wyjęciu kluczyka wentylator nie bedzie pracował bo nie bedzie miał zasilania. Rozgrzej samochód aby wiatrak sie kręcił, potem go zgaś a następnie przekręć kluczyk do momentu zaświecenia sie kontrolek i zobacz czy wiatrak pracuje. Jeżeli tak moja teza jest słuszna, jeżeli nie zatem to coś innego:)
i to bym mi się zgadzało dzieki kolego. Pozdrawiamspiczi pisze:Na pierwszym biegu wentylatora tak jest. A jeśli temp jest wyższa to załącza się wentylator na drugi bieg i ten działa po zgaszeniu autka, aż ochłodzi silnik.
[ Dodano: 2009-06-06, 15:53 ]
Widzisz w VW miałem tak ,że wentylator chodził pomimo tego że zgasiłem silnik. Daltego to mnie tak zainteresowało. W sumie nie udało mi się jej nigdy tak nagrzac żeby wskoczyła na drugi bieg. Zawsze na pierwszym zchładzał.w.a.n.t.e.d pisze:Nie znam sie na tym dobrze ale po wyjęciu kluczyka wentylator nie bedzie pracował bo nie bedzie miał zasilania.
To zależy od budowy instalacji, przez stacyjkę przechodzi tylko część obwodów, reszta jest zasilana bezpośrednio z aku a po rozruchu z alternatora. Niektóre obwody jak np. światła pozycyjne działają bez kluczyka.Nie znam sie na tym dobrze ale po wyjęciu kluczyka wentylator nie bedzie pracował bo nie bedzie miał zasilania.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: