Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[ 80 b3 1,8 ] zalewa sie

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
pufocek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 80 b3 1,8 ] zalewa sie

Post autor: pufocek » 28 cze 2009, 13:52

Witam.jest to audi na wtrysku Mono Motronic,problem jest taki ze jak sie włączy zapłon pompka paliwa pracuje caly czas.odpinalem ecu i dalej pracowała,sterowanie przekaznikiem pomki paliwa jest ze ecu masa wiec teoretycznie powinien byc tylko 1 przewod sterowania przekaznikiem ale jak sprawdzalem przejście tego przewodu to na złączu komputera pojawilo sie na 4 pinach przejscie dlaczego,czyż by jakies zwarcie?? 2gi problem to po włączeniu zapłonu wtryskiwacz zostaje otwarty i paliwo leci caly czas,po rozłaczeni komputera przestaje,odłączałem przwód sterowania wtryskiem od komputera ,po łączeniu zaplonuz z ecu daje caly czas napiecie 12v na wtryskiwacz,wynikało by ze uszkodzony sterownik,ale robilem podmianke niby dobrego i jest to samo.moze ma ktos schemacik elektryczny do tego auta

[ Dodano: 2009-08-13, 09:21 ]
troche czasu mino a problem dalej nie rozwiazny mama .ma ktos moze schemacik wtrysku do silnika PM?

woody2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

witam

Post autor: woody2 » 30 sie 2009, 17:57

witam jak cos to mam schemat a z ta pompka to pewnie kabel gdzies "dziuraw" i dotyka karoseri " masy"

pufocek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pufocek » 06 wrz 2009, 16:44

problem z pompką rozwiązany wina była w przekazniku,ale problem z wtryskiem jest dalej.mam 3 komputery.jak jakis czas temu sprawdzałem to na 2 komputerach napiecie bylo stale 12v czyli paliwo sie lało a na jednym tylko raz byl wtrysk teraz na wszystkich jest tak samo czyli raz trysnie paliwo i na tym sie konczy.teraz pojawilo mi sie dziwne zjawisko bo jak jest slaby akumlator to pompka paliwa nie dziala i na gazie mi nie odpali.mimo tego ze akumlator ma na tyle pradu ze by zakręcić silnikiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl