Witam wszystkich forumowiczów .
Jestem Piotrek i posiadam audi 80 b3 1.8S na monowtrysku.
Moj problem wygląda w ten sposób że silnik ma odcięcie zaplonu przy ok4900tys obrotów i na wolnych obrotach slychać jak co pare sekund małą przetwe w pracy silnika , tak jakby wypadanie zapłonu , mam już wymienione kable WN, kopułka , palec , świece. Próbowałem resetowac sterownik silnika poprzez odpiecie klem i po nocy podłączyłem i nie dotykając gazu czekałem do włączenia wentylatora, do tego wszyatkiego na liczniku temperature pokazuje max 70 do 75 stopni , termostat jest sprawny. Z góry dziekuje i prosze o pomoc . przeszukalem tematy na forum ale nic na ten przypadek nie udało mi sie znaleźć.
[B3 1.8s PM] zanizone odciecie zaplonu
[B3 1.8s PM] zanizone odciecie zaplonu
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 07:24 przez Modyoes, łącznie zmieniany 2 razy.
Kable swiece NGK kopułka z BERU , rozrzad sprawdzony i zaplon tez , dzieje sie tak od kąd mam ten samochod . dzieki za zainteresowanie sprawdze aparat i modul zaplonowy .
[ Dodano: 2017-06-15, 20:22 ]
Czujnik i moduł przełożone ze sprawnej 80-tki znajomego (ten sam model) i zrobiona adaptacja poprzez odpiecie akusia na ok3h i podłączenie oraz uruchomione auto do włączenia wentylatora i nic , brak efektu
[ Dodano: 2017-06-15, 20:22 ]
Czujnik i moduł przełożone ze sprawnej 80-tki znajomego (ten sam model) i zrobiona adaptacja poprzez odpiecie akusia na ok3h i podłączenie oraz uruchomione auto do włączenia wentylatora i nic , brak efektu
Tak cewke też zapomnialem dopisać, no moze byc wina liczkia bo wymienilem czujnik temp co idzie na zegary i dalej pokazuje max 80 stopni ptzy wlaczeniu wentylatora a wentylator wlacza sie prawidlowo bo w pracy termometrem na podczerwien sprawdzalem temp plynu. I tez dziwna jest sprawa wskaznika paliwa i zauwazylem dzis bo auto mi zgaslo gdy wskaznik doszedl dopiero do poczatku rezerwy. Czy to mogą byc zimne luty lub cos w tym stylu ?
[ Dodano: 2017-06-15, 20:52 ]
Sprawdze jutro przekladajac licznik od znajomego .
[ Dodano: 2017-06-16, 06:55 ]
Jadąc z pracy wlasnie sprawdzilem przy ilu km/h odcina , tak wiec sprawdzilem na biegach 1 i 2 i wygląda to tak że na 1 odcina przy 50km/h a na 2 odcina przy 95 km/h o dziwo po tym grzebaniu wczorajszym obrotek pokazuje odcinke juz przy 5200rpm
[ Dodano: 2017-06-15, 20:52 ]
Sprawdze jutro przekladajac licznik od znajomego .
[ Dodano: 2017-06-16, 06:55 ]
Jadąc z pracy wlasnie sprawdzilem przy ilu km/h odcina , tak wiec sprawdzilem na biegach 1 i 2 i wygląda to tak że na 1 odcina przy 50km/h a na 2 odcina przy 95 km/h o dziwo po tym grzebaniu wczorajszym obrotek pokazuje odcinke juz przy 5200rpm