i teraz pytanie czy jeden kabel idzie pod podkładką a drugi za nią czy idą już za podkładką a na nie nakrętka? generalnie chodzi o to że rozładowuje mi się aku mimo iż jest nowy, a przy przekręceniu kluczyka i próbie uruchomienia idzie z tam tąd istny ogień dlatego może ktoś kojarzy jak to było poskładane? z góry wielkie dzięki za pomoc
 i teraz pytanie czy jeden kabel idzie pod podkładką a drugi za nią czy idą już za podkładką a na nie nakrętka? generalnie chodzi o to że rozładowuje mi się aku mimo iż jest nowy, a przy przekręceniu kluczyka i próbie uruchomienia idzie z tam tąd istny ogień dlatego może ktoś kojarzy jak to było poskładane? z góry wielkie dzięki za pomoc 

po odpięciu rozrusznika  mam 3 kable!!
  po odpięciu rozrusznika  mam 3 kable!! może to też miało udział w rozładowywaniu się aku
 może to też miało udział w rozładowywaniu się aku  sprawdzałem przed dokręceniem i oprócz tych  dwóch kabli czyli jeden od 12 V a drugi do alternatora nic nie styka
  sprawdzałem przed dokręceniem i oprócz tych  dwóch kabli czyli jeden od 12 V a drugi do alternatora nic nie styka