mariuszj0808, masz elektryczne szyby tylko z przodu? Czy masz 4 a tylko z przodu nie działają?
1. Sprawdź czy na czerwono-czarnym kablu modułu szyb masz stały plus
2. czy na czarno-niebieskim masz plus po włączeniu zapłonu
3. czerwono-niebieskim też po włączeniu zapłonu
Wszystkie kable wchodzą do modułu.
Tu masz schemat elektrycznych szyb: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 19b9f.html
W kostkach przycisków na drzwiach kierowcy powinien być plus na styku:
[b4 ABK] bezpiecznik szyb elektrycznych
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To sprawdź na początek te prądy na module a w drzwiach wystarczy jak wyjmiesz panel z przyciskami.
W boczku masz dwa małe wkręty po górnych rogach (są na wierzchu nieschowane). Później rozkręcasz rączkę masz kilka śrubek od dołu i wyjmujesz dolną część tej rączki a później możesz wyjąć górną, która zazwyczaj ciężko wychodzi.
Gdy chcesz ściągnąć cały boczek:
Jak rozmontujesz rączkę to pod spodem masz kilka długich wkrętów mocujących boczek do drzwi, gdy je wykręcisz możesz próbować ciągnąć boczek do góry. Niem tu żadnych zatrzasków bo trzyma się on głównie takich hakach.
W boczku masz dwa małe wkręty po górnych rogach (są na wierzchu nieschowane). Później rozkręcasz rączkę masz kilka śrubek od dołu i wyjmujesz dolną część tej rączki a później możesz wyjąć górną, która zazwyczaj ciężko wychodzi.
Gdy chcesz ściągnąć cały boczek:
Jak rozmontujesz rączkę to pod spodem masz kilka długich wkrętów mocujących boczek do drzwi, gdy je wykręcisz możesz próbować ciągnąć boczek do góry. Niem tu żadnych zatrzasków bo trzyma się on głównie takich hakach.
-
- Forum Audi 80
problem rozwiązany kosztowało nic , przekażnik od szyb był uszkodzony
pożyczyłem przekażnik z auta gdzie 4 szyby są w elektryce i zabanglało , inny numer ze 3 piny więcej ale działał , potem spiołem przekażnik ręcznie i też szyby działały , obejrzałem mój i jeden lut budził moje wątpliwości poprawiłem go i szybki ok,
pożyczyłem przekażnik z auta gdzie 4 szyby są w elektryce i zabanglało , inny numer ze 3 piny więcej ale działał , potem spiołem przekażnik ręcznie i też szyby działały , obejrzałem mój i jeden lut budził moje wątpliwości poprawiłem go i szybki ok,