[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
Misiek też tak mam ale z 1 guzikiem wydaje mi się że to z powodu końcówki żywotności tych diod . Poza tym mam takie pytanko dlaczego szybki chodzą wolno (wolniej a niżeli szybka kierowcy).
Posamarować prowadnice
Silniczki zdychają
Mróz
Ze wezględu na to ze wczoraj załozyłem instalacje muszą się rozruchać
Inna możliwość
Co zrobić ażeby szybciej latały? a może ten Typ tak ma
Posamarować prowadnice
Silniczki zdychają
Mróz
Ze wezględu na to ze wczoraj załozyłem instalacje muszą się rozruchać
Inna możliwość
Co zrobić ażeby szybciej latały? a może ten Typ tak ma
no ja tez tak mam widocznie tak to już jest chyba że faktycznie szybki muszą się rozruszać ale zauważyłem że jak się zdejmie boczek to szybciej śmigają
[ Dodano: 2010-01-28, 14:54 ]
a mi sie jeszcze wydaje ze tam nie ma diod tylko zwykłe żaróweczki a one albo się pala albo nie a te mruganie to raczej jak by gdzieś coś nie łączyło na razie to zostawię jak się zrobi cieplej wtedy się troszkę tym pobawię bo teraz jest za zimno
[ Dodano: 2010-01-28, 14:54 ]
a mi sie jeszcze wydaje ze tam nie ma diod tylko zwykłe żaróweczki a one albo się pala albo nie a te mruganie to raczej jak by gdzieś coś nie łączyło na razie to zostawię jak się zrobi cieplej wtedy się troszkę tym pobawię bo teraz jest za zimno
misiek też sie tym zajmę jak pociepleje, teraz szkoda aku jeździć i odmykać/zamykać. Mi też migają skubane hmm zobaczymy (moze to miganie to oznaka przepalania) ale tam nie ma zarówek sa diody z tego co wiem . Jak byś sie szybciej ode mnie MiśQ zabrał to daj znać jak rozwiązałeś problem wolno chodzących szyb oraz tego mrugania przycisków:
O_oK-e.J
O_oK-e.J
Nie mam pojęcia. Szukałem po autach uszkodzonych i udalo mi sie wyrwać zestaw ze wszystkim za 200zł stan oceniam na dobry. Dzwoń po gościach na pewno trafisz (byle nie od anglika).
Proszę Bozie ażeby nie okazało się tylko przyczyną wolno chodzących elek szybek że silniczki padają :cry: załamał bym się. Oby to przez ten mróz i 1 rozruch
Proszę Bozie ażeby nie okazało się tylko przyczyną wolno chodzących elek szybek że silniczki padają :cry: załamał bym się. Oby to przez ten mróz i 1 rozruch
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ja dzisiaj się uporałem z podłączaniem elektrycznych szyb. Ja miałem szyberdach więc odłączyłem moduł od szyberdachu i podłączyłem szyberdach pod moduł od elektrycznych szyb. Zieloną wtyczkę i białą dwu-pinową podłączyłem zamiast tych od modułu samego szyberdachu (zielona 1-pinowa zasilanie dla szyberdachu, biała 2-pinowa krańcówka drzwi). Plus po stacyjce (żółta wtyczka z niebiesko-czarnym kablem) podłączyłem z kabla niebiesko-czarnego z podstawy modułu szyberdachu bo nie mogłem znaleźć właściwego złącza od dołu skrzynki bezpieczników.misiek547 pisze:to ja się też podepnę pod temat mam problem z 4 kabelkami nie wiem do czego one są i nie wiem gdzie je podłączyć a chodzi mi dokładnie o niebiesko czarny ten z żółta wtyczką, niebiesko czerwony z ta owalna wtyka i żółto brązowy i niebieski i one są oba w białej wtyczce jak ktoś by mógł powiedzieć co i jak
Jutro napisze jaki numer ma moduł szyberdachu.
[ Dodano: 2010-03-02, 11:40 ]
Ten przekaźnik szyberdachu ma numer 318 ( 447959875 )
Zobacz jakie masz napięcie na silniczku. U mnie strasznie powoli działa prawa szyba, ale tam mam napięcie na silniczku 9V. (Na lewym jest OK) Muszę teraz tylko wyczaić gdzie mi ginie po drodze... Ale to sobie zostawię na cieplejsze wieczoryMaTTiass pisze:Nie mam pojęcia. Szukałem po autach uszkodzonych i udalo mi sie wyrwać zestaw ze wszystkim za 200zł stan oceniam na dobry. Dzwoń po gościach na pewno trafisz (byle nie od anglika).