[Audi ALL] Poszukuję numeru przekaźnika i schematu el.
[Audi ALL] Poszukuję numeru przekaźnika i schematu el.
Witam! Muszę się w końcu zabrać za podłączenie moich halogenów i tu prośba do Was drodzy koledzy. Otóż pobrałem z Centrum Audi schematy jak i książki napraw, znalazłem schemat który mnie interesuje, ale jest on dość nieczytelny, stąd pytanie, czy jest ktoś w posiadaniu książki napraw i mógłby zeskanować mi bądź zrobić idealne dużej jakości zdjęcie tego oto schematu:
Muszę także kupić przekaźnik do halogenów, wyczytałem że powinien być on w miejscu nr 1 w skrzynce bezpieczników, oto schemat:
Czy jest ktoś w stanie ( kto ma halogeny ) spisać dokładny numer i dane takiego przekaźnika i dla pewności sprawdzić czy to na pewno on jest za włączenie przednich halogenów odpowiedzialny? A może ktoś jest w posiadaniu takiego przekaźnika
Schemat proszę wysłać mi na @ : funny-boy88@wp.pl
Za wszelką pomoc z góry SERDECZNE Bóg zapłać :mrgreen:
Muszę także kupić przekaźnik do halogenów, wyczytałem że powinien być on w miejscu nr 1 w skrzynce bezpieczników, oto schemat:
Czy jest ktoś w stanie ( kto ma halogeny ) spisać dokładny numer i dane takiego przekaźnika i dla pewności sprawdzić czy to na pewno on jest za włączenie przednich halogenów odpowiedzialny? A może ktoś jest w posiadaniu takiego przekaźnika
Schemat proszę wysłać mi na @ : funny-boy88@wp.pl
Za wszelką pomoc z góry SERDECZNE Bóg zapłać :mrgreen:
Znając życie będę miał także dziękuję, na pewno się zgłoszę
[ Dodano: 2009-10-13, 14:34 ]
Mam jeszcze takie pytanie, otóż na zdjęciu zamieszczonym poniżej jest "kropka druga" zaczynająca się od: "Okablowanie reflektorów istnieje już..." Czy oznacza to, że przewody te idą już do skrzynki bezpieczników i wystarczy podłączyć "tylko" przełącznik do skrzynki i "tylko" na tym odcinku (skrzynka - przycisk) pociągnąć kable :?: Czy też może jakieś kable wchodzą też do kabiny i wystarczy podłączyć samą wtyczkę i wcisnąć przełącznik :?:
[ Dodano: 2009-10-13, 14:34 ]
Mam jeszcze takie pytanie, otóż na zdjęciu zamieszczonym poniżej jest "kropka druga" zaczynająca się od: "Okablowanie reflektorów istnieje już..." Czy oznacza to, że przewody te idą już do skrzynki bezpieczników i wystarczy podłączyć "tylko" przełącznik do skrzynki i "tylko" na tym odcinku (skrzynka - przycisk) pociągnąć kable :?: Czy też może jakieś kable wchodzą też do kabiny i wystarczy podłączyć samą wtyczkę i wcisnąć przełącznik :?:
Na schemacie jest zaznaczona cała instalacja pod halogeny z kolorami kabli. Będzie łatwiej jej szukać. Na zielono przekaźnik. Pod przekaźnikiem są oznaczenia pinów pod skrzynką bezpieczników. Jeśli jest instalacja i jest spinka zamiast przekaźnika to nie trzeba go montować wszystko będzie działać.master72 pisze:Kubik mógłbyś napisać jak podłączony jest przekaźnik ?
Zasilanie oświetlenia ikony przycisków.funnyboy88 pisze:Na schemacie który mi dałeś jest: INST PANEL LTS BOOSTER, co to jest?
Jak włączysz tylne przeciwgielne to mają załączyć się też przednie.funnyboy88 pisze:W jakim celu łączymy pin 6 i 4 z włącznikiem od tylnego przeciwmgielnego ? I tak samo pin 5 z 5 ?