Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi ALL] Poszukuję numeru przekaźnika i schematu el.

ODPOWIEDZ
funnyboy88

[Audi ALL] Poszukuję numeru przekaźnika i schematu el.

Post autor: funnyboy88 » 11 paź 2009, 15:39

Witam! Muszę się w końcu zabrać za podłączenie moich halogenów i tu prośba do Was drodzy koledzy. Otóż pobrałem z Centrum Audi schematy jak i książki napraw, znalazłem schemat który mnie interesuje, ale jest on dość nieczytelny, stąd pytanie, czy jest ktoś w posiadaniu książki napraw i mógłby zeskanować mi bądź zrobić idealne dużej jakości zdjęcie tego oto schematu:

Obrazek

Muszę także kupić przekaźnik do halogenów, wyczytałem że powinien być on w miejscu nr 1 w skrzynce bezpieczników, oto schemat:

Obrazek

Czy jest ktoś w stanie ( kto ma halogeny ) spisać dokładny numer i dane takiego przekaźnika i dla pewności sprawdzić czy to na pewno on jest za włączenie przednich halogenów odpowiedzialny? A może ktoś jest w posiadaniu takiego przekaźnika :-)

Schemat proszę wysłać mi na @ : funny-boy88@wp.pl
Za wszelką pomoc z góry SERDECZNE Bóg zapłać :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 11 paź 2009, 16:01

Tu masz schemat halogenów z opisem po polsku

Zasilanie z bezp. #1

Obrazek

Przekaźnik w schematach jest ale fizycznie jest nie potrzebny, wystarczy zrobić mostek w odpowiednich pinach.

Obrazek

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 11 paź 2009, 17:20

Super! Dziękuję :-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 11 paź 2009, 21:21

Jakbyś miał jakiś problem daj znać

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 13 paź 2009, 14:35

Znając życie będę miał :-D także dziękuję, na pewno się zgłoszę :-)

[ Dodano: 2009-10-13, 14:34 ]
Mam jeszcze takie pytanie, otóż na zdjęciu zamieszczonym poniżej jest "kropka druga" zaczynająca się od: "Okablowanie reflektorów istnieje już..." Czy oznacza to, że przewody te idą już do skrzynki bezpieczników i wystarczy podłączyć "tylko" przełącznik do skrzynki i "tylko" na tym odcinku (skrzynka - przycisk) pociągnąć kable :?: Czy też może jakieś kable wchodzą też do kabiny i wystarczy podłączyć samą wtyczkę i wcisnąć przełącznik :?:

Obrazek

master72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: master72 » 13 paź 2009, 23:05

Zobacz czy masz wtyczki do halogenów przy zderzaku i kostkę do przycisku wewnątrz ( u mnie była za zaślepką). Jeżeli to jest to powinno zadziałać po włożeniu przycisku .
Kubik mógłbyś napisać jak podłączony jest przekaźnik ?

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 13 paź 2009, 23:44

OK, poszukam dokładnie, bo jak wymieniałem półkę na przyciski to dokładnie nie grzebałem, na widoku jednak jej nie było. Dziękuję :-)

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 14 paź 2009, 08:45

master72 pisze:Kubik mógłbyś napisać jak podłączony jest przekaźnik ?
Na schemacie jest zaznaczona cała instalacja pod halogeny z kolorami kabli. Będzie łatwiej jej szukać. Na zielono przekaźnik. Pod przekaźnikiem są oznaczenia pinów pod skrzynką bezpieczników. Jeśli jest instalacja i jest spinka zamiast przekaźnika to nie trzeba go montować wszystko będzie działać.

funnyboy88

Post autor: funnyboy88 » 21 mar 2010, 23:30

kubik, Na schemacie który mi dałeś jest: INST PANEL LTS BOOSTER, co to jest? W jakim celu łączymy pin 6 i 4 z włącznikiem od tylnego przeciwmgielnego ? I tak samo pin 5 z 5 ?

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 22 mar 2010, 08:56

funnyboy88 pisze:Na schemacie który mi dałeś jest: INST PANEL LTS BOOSTER, co to jest?
Zasilanie oświetlenia ikony przycisków.
funnyboy88 pisze:W jakim celu łączymy pin 6 i 4 z włącznikiem od tylnego przeciwmgielnego ? I tak samo pin 5 z 5 ?
Jak włączysz tylne przeciwgielne to mają załączyć się też przednie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl