[Cabrio] Problemy z dachem
kabel po prawej stronie wygląda ok.a po lewej coś tam robione było... a co do bagażnika to jest tak że centralka go zamyka ale nie odmyka,ale z tego co wiem to jak ta klapa co się chowa dach się otwiera to daje wtedy dopiero sygnał do klapy bagażnika i ją zamyka .i wtedy się otwiera pokrywa . więc jeśli by tu leżał problem to klapa by sie otwarła 10cm i by stanęła... a ja mam inny problem mianowicie to że nie dam wogóle dachu odblokować,,,nie działa mi ten guzik centralny szyb,no czyli jak wciskam guzik to szyby nie schodzą ,,,słyszałem że jakieś bezpieczniki są za siedzeniami ,to od dachu?
[ Dodano: 2011-02-01, 13:36 ]
no nic idę lutować te kabelki,,,jak by ktoś coś napisał ważnego w tej sprwie to fajnie by było puścić sygnałka .bo komputer wciąż włączony tylko nie jestem przy nim.. nr tel.886489920.dzięki
[ Dodano: 2011-02-01, 13:36 ]
no nic idę lutować te kabelki,,,jak by ktoś coś napisał ważnego w tej sprwie to fajnie by było puścić sygnałka .bo komputer wciąż włączony tylko nie jestem przy nim.. nr tel.886489920.dzięki
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
polutuj, nic wazne nie napisze, jedynie sprostowania...
za tylna kanapa masz sterowniki centralnego zamka i bodajze elektrycznych szyb, uzytkownik kubagti, lutowal przepalone sciezki w centralce i caly centralny dziala mu w aucie i wszystkie elementy dachu, poszuakj jego tematu to sie dowiesz jakie mial problemy, ja dokladnie nie pamietam bo pisze tu duzo ludzi(na temat problemow w cabrio), a kazdemu probuje cos pomoc...
stosowales sie oczywiscie do wskazowek Atlasa?
a co do rozbierania wewnetrznej czesci ramy szyby, to pod daszkami slonecznymi sa takie male dziurki tam wkladasz srobokrecik maly przekrecasz i robisz to co Ty zrobiles ;]
mam ten sam problem i przycisk otwierajacy pokrywe bagaznika nie dziala (dach manualny z elektromagnetycznymi zatrzaskami klapy bagaznika dachu)czak pisze:centralka go zamyka ale nie odmyka
nie koniecznie, bo jezeli sterownik dachu nie dostaje sygnalu ze bagaznik jest zamkniety to nie otowrzy dachuczak pisze:to klapa by sie otwarła 10cm i by stanęła
za tylna kanapa masz sterowniki centralnego zamka i bodajze elektrycznych szyb, uzytkownik kubagti, lutowal przepalone sciezki w centralce i caly centralny dziala mu w aucie i wszystkie elementy dachu, poszuakj jego tematu to sie dowiesz jakie mial problemy, ja dokladnie nie pamietam bo pisze tu duzo ludzi(na temat problemow w cabrio), a kazdemu probuje cos pomoc...
stosowales sie oczywiscie do wskazowek Atlasa?
a co do rozbierania wewnetrznej czesci ramy szyby, to pod daszkami slonecznymi sa takie male dziurki tam wkladasz srobokrecik maly przekrecasz i robisz to co Ty zrobiles ;]
-
- Forum Audi 80
- Imię: Wojciech
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.8 AAH
Witam
Odświeżę trochę temat, mam podobny problem jak kilku moich poprzedników, jednak delikatnie inne objawy - dach otwiera się do momentu podnoszenia klapy pokrywy dachu na wysokość 10 cm i się zatrzymuje, sprawdziłem kabelki i po prawej stronie dachu były popękane na zagięciu. Naprawione ale problem jest nadal. Co dziwne - gdy przytrzymuje przycisk otwierania dachu pompa wyraźnie chodzi kilkanaście sekund i dopiero otwiera dach - tak jakby odpalała ze spóźnionym zapłonem ?
Odświeżę trochę temat, mam podobny problem jak kilku moich poprzedników, jednak delikatnie inne objawy - dach otwiera się do momentu podnoszenia klapy pokrywy dachu na wysokość 10 cm i się zatrzymuje, sprawdziłem kabelki i po prawej stronie dachu były popękane na zagięciu. Naprawione ale problem jest nadal. Co dziwne - gdy przytrzymuje przycisk otwierania dachu pompa wyraźnie chodzi kilkanaście sekund i dopiero otwiera dach - tak jakby odpalała ze spóźnionym zapłonem ?
- siwusek216
- Forum Audi 80
Klapa bagażnika się rygluje? Jeśli nie rozbierz jeszcze zamek jest w nim mikrowylacznik mógł się posypać.dach otwiera się do momentu podnoszenia klapy pokrywy dachu na wysokość 10 cm i się zatrzymuje, sprawdziłem kabelki i po prawej stronie dachu były popękane na zagięciu. Naprawione ale problem jest nadal
Zawiesza sie zaworek zwrotny i olej wraca do zbiornika, pompa za każdym razem musi nabijać układ na nowo stad ta zwłoka.Co dziwne - gdy przytrzymuje przycisk otwierania dachu pompa wyraźnie chodzi kilkanaście sekund i dopiero otwiera dach - tak jakby odpalała ze spóźnionym zapłonem ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Wojciech
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.8 AAH
Klapa się rygluje bo słychać jak ją zamyka.
Co do zaworka to gdzie go szukać ? mam jeszcze 2 pompy na części bo mechanik któremu to wcześniej odstawiłem tylko kazał mi kupować następną a efektu nie było. Pompa jednak działa bez przerw dźwięk jest w jednym tonie do momentu aż zacznie otwierać. Może jakieś odpowietrzenie jest w tej pompie ?
Co do zaworka to gdzie go szukać ? mam jeszcze 2 pompy na części bo mechanik któremu to wcześniej odstawiłem tylko kazał mi kupować następną a efektu nie było. Pompa jednak działa bez przerw dźwięk jest w jednym tonie do momentu aż zacznie otwierać. Może jakieś odpowietrzenie jest w tej pompie ?
Mam podobny problem
Przy chowaniu dachu pokrywa ładnie się otwiera i cały dach chowa ,ale pokrywa nie chce się zamknąć (słuchać pompę ) potem domykam ją na zgaszonym silniku . Przy otwieraniu dachu pokrywa otwiera się ale w połowie dach staje a pokrywa na niego opada . Jak się dobrze pobawić przyciskiem do przodu i do tyłu to jakoś go zamkne było mało płynu ale dolałem i jest to samo . Bagażnik rygluje . Co to może być ?
Przy chowaniu dachu pokrywa ładnie się otwiera i cały dach chowa ,ale pokrywa nie chce się zamknąć (słuchać pompę ) potem domykam ją na zgaszonym silniku . Przy otwieraniu dachu pokrywa otwiera się ale w połowie dach staje a pokrywa na niego opada . Jak się dobrze pobawić przyciskiem do przodu i do tyłu to jakoś go zamkne było mało płynu ale dolałem i jest to samo . Bagażnik rygluje . Co to może być ?