Witam
Postanowiłem napisać nowy post na temat szyberdachu. Mianowice mam problem z szyberdachem oczywiście zamyka się i otwiera ale od jakiegoś czasu gdy otworze w pozycji uchylnej to nie chce się sam wyłączyć po trzymaniu przycisku tak jak kiedyś bywało. Przeskakuje na trybach a potem gdy chce zamknąć to zamyka się ale wyłącza się w innej pozycji (niedomkniętej) i muszę regulować na wyczucie żeby domknąć, czyli ręka na dach i zamykać. Proszę o pomoc co to może być czy włącznik jakiś czasowy poszedł czy po prostu moduł o ile taki istnieje.
[B4 ABK] Szyberdach nie wylacza sie kiedy powinien!!!!
niestety mam tą sama przypadłość lekarstwo , jak rozbierzesz panel sterowania (czyli miejsce gdzie masz przycisk i lampkę w podsufitce ) to w środku jest takie kółeczko które jest odpowiedzialne za położenie szyberdachu za domkniecie go w odpowiedniej pozycji a jak jest wyślizgane mocno to przy zamykaniu z uchylonego szyberdachu poleci za daleko , a na pełnym otwarciu nie domyka się na 100% tylko staje tak 1 cm - 2 od tego jak powinien a wiec trzeba rozebrać i popatrzeć , jeśli byłby to moduł nie zamykały by ci się tez szyby tak jak powinny także wina raczej po stronie mechanicznej leży