Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Szyberdach nie wylacza sie kiedy powinien!!!!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ab_ccc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Szyberdach nie wylacza sie kiedy powinien!!!!

Post autor: ab_ccc » 16 mar 2011, 13:00

Witam
Postanowiłem napisać nowy post na temat szyberdachu. Mianowice mam problem z szyberdachem oczywiście zamyka się i otwiera ale od jakiegoś czasu gdy otworze w pozycji uchylnej to nie chce się sam wyłączyć po trzymaniu przycisku tak jak kiedyś bywało. Przeskakuje na trybach a potem gdy chce zamknąć to zamyka się ale wyłącza się w innej pozycji (niedomkniętej) i muszę regulować na wyczucie żeby domknąć, czyli ręka na dach i zamykać. Proszę o pomoc co to może być czy włącznik jakiś czasowy poszedł czy po prostu moduł o ile taki istnieje.

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 01 lip 2011, 10:12

niestety mam tą sama przypadłość lekarstwo , jak rozbierzesz panel sterowania (czyli miejsce gdzie masz przycisk i lampkę w podsufitce ) to w środku jest takie kółeczko które jest odpowiedzialne za położenie szyberdachu za domkniecie go w odpowiedniej pozycji a jak jest wyślizgane mocno to przy zamykaniu z uchylonego szyberdachu poleci za daleko , a na pełnym otwarciu nie domyka się na 100% tylko staje tak 1 cm - 2 od tego jak powinien a wiec trzeba rozebrać i popatrzeć , jeśli byłby to moduł nie zamykały by ci się tez szyby tak jak powinny także wina raczej po stronie mechanicznej leży

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl