[b4 1Z] czy to pompa wspomagania?
[b4 1Z] czy to pompa wspomagania?
Jest sprawa takiego typu ze jak odpalam zimny silnik i skrecam kolami jet wszystko ok ale gdy silnik sie troche podgrzeje to gdy chce skrecic w prawo to tak jakby cos przystawialo i idzie tak jakby bez wspomagania do tego slychac jakbym mial cos ugiete i niechcialo isc a lewa strone jest wszystko ok jedynie z prawa strona tak sie dzieje. myslalem ze mam cos ugiete ale np jak skrecam wolniutko to wtedy idzie normalnie ale troche szybciej to juz tak robi jak opisalem jedynie jak silnik jest zimny to jest wszystko ok i niewiem czy to wina pompy czy cos innego. Plyn zmieniony i nie pomoglo co doradzicie ? mial ktos juz taki przypadek??
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
no kurcze wlasnie ciezko to jest wytlumaczyc ehh ale sprobuje.
jak silnik sie zagrzeje podczas normalnego skrecania w prawo cos jakby mi wstrzymywalo skret tak jakby bylo cos ugiete i na sile bym chcial krecic do tego dochodzi taki charakterystyczny glos jakby poprostu nie bylo wspomagania a ja cos krecilem na sile dzieje sie to tylko przy skrecie w prawo i na zimnym silniku ten objaw nie wystepuje.
jak silnik sie zagrzeje podczas normalnego skrecania w prawo cos jakby mi wstrzymywalo skret tak jakby bylo cos ugiete i na sile bym chcial krecic do tego dochodzi taki charakterystyczny glos jakby poprostu nie bylo wspomagania a ja cos krecilem na sile dzieje sie to tylko przy skrecie w prawo i na zimnym silniku ten objaw nie wystepuje.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Hehe. To jak oni ci to sprawdzili? Co najwyżej amorki możesz mieć w dobrym stanie. Ale jeśli nikt nie wchodził do kanału, nie sprawdzał tego na szarpakach to nic nie może powiedzieć o prawdziwym stanie zawieszenia.kyjo pisze:moge jeszcze dodac ze auto bylo niedawno na przegladzie i zawieszenie jest w super stanie choc pod spod nie zagladane bylo wiec to moge raczej wyeliminowac
Co do twojego problemu to sprawdź dla pewności ten pasek tak jak radzi kolega. Nic to cię nie będzie kosztować. Innych pomysłów niestety nie ma.
-
- Forum Audi 80
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Właśnie przymierzam się do wymiany pw dz..ka cieknie, a co za tym idzie nowy płyn. Wobec tego mam pytanie jak najlepiej odpowietrzyć układ żeby go nie zapowietrzyć jak napisałeś?ysiul pisze:tylko jak będziesz nalewał drugi płyn to nie doprowadź do zapowietrzenia, muszą wyjść wszystkie bąbelki powietrza <ok> kiedyś tak trafiło wspomaganie w T4 jak źle odpowietrzyłem
<bylo> np. tu: https://audi80.pl/b3-wymiana-plynu-d ... t14080.htmSpietyq pisze:Właśnie przymierzam się do wymiany pw dz..ka cieknie, a co za tym idzie nowy płyn. Wobec tego mam pytanie jak najlepiej odpowietrzyć układ żeby go nie zapowietrzyć jak napisałeś?
na drugi raz <szukaj>
<regulamin>