witam , a ja mam taki problem ze jak jade bije mi kierownica najbardziej na wprost, a przy hamowaniu kierwonica skacze na boki mocno i czuc ze razem z zawieszeniem,jak jade pod gorkie problem sie zmniejsza i nie czuje zadnych drgan, gorzej jak jade z gorki to czuje drgania wiekszei, jak spuszczam noge z gazu to szarpnie autem i czasem sie zmniejsza lub nie te drzenie, czuje jak by to bylo w okolicy skrzyni,wymienialem tarcze przetaczalem je, zagladalem do prowadnic czyscilem wszystko.
i jeszcze jeden problem mechanik zmienil koncowkie drazka prawa, (bo przez te stuki mi wybilo luzy), to teraz przy skrecie w prawo slychac tarcie metal o metal podemna, czy to moze cos wpywac na te drgania? i jak podniose kolo lewe to przy bujaniu do przodu i tylu slychac tarcie, a nie bylo tego przed wymiana
[1.9TDI 1Z] Drganie kierownicy przy hamowaniu
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Kolego przejrzyj całe zawieszenie a zacznij od tulei sanek i wahaczy.
jak to przy bujaniu? To czujesz jak koło rusza Ci się na boki? Jedź najlepiej do dobrego diagnosty i za pare złotych przejrzy dokładnie zawieszenie. A to tarcie w lewym kole to równie dobrze może być przygięta osłona tarczy.jak podniose kolo lewe to przy bujaniu do przodu i tylu slychac tarcie,