[B4 ABK] Jaką kupić pompę wspomagania?
[B3 1.6 PP] Problem z pompą wspomagania
Witam, ostatnio zabrałem się za wymianę pompy wspomagania. Kupiłem nową (nie regenerowaną) pompę, złożyłem, zalałem nowy płyn i wszystko było ok aż się nie przejechałem. Po przejechaniu około 500m pompa zaczęła wyć, jęczeć i zaczęło z niej cieknąć. Co mogło być przyczyną uszkodzenia nowej pompy?
A pasek klinowy dobrze naciągnąłeś ? Być może ta nowa pompa to wcale nie taka nowa, pewnie przeleżała już swoje, a wyciek prawdopodobnie z pierścieni uszczelniających albo z zaworu.
Skoro jest nowa, to gwarancja rozruchowa na pewno występuje A dużo tego oleju poszło ?
Skoro jest nowa, to gwarancja rozruchowa na pewno występuje A dużo tego oleju poszło ?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2016, 22:56 przez Conectic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak znam życie nie uznają reklamacji z przyczyn podstawowych, przy wymianie pompy nie wypłukałeś układu. A co za tym idzie resztki opiłki które znajdowały się w układzie dostały się do pompy i ja załatwiły. Oczywiście to widać po powiększeniu jak byk.
W takich przypadkach zawsze daje się do czyszczenia lub płukania regeneracji pozostałe elementy układu by układ był całkowicie czysty, bo każdy najmniejszy kawałek obcego ciała robi spustoszenie w układzie hydraulicznym szczególnie w pompach łopatkowych.
W takich przypadkach zawsze daje się do czyszczenia lub płukania regeneracji pozostałe elementy układu by układ był całkowicie czysty, bo każdy najmniejszy kawałek obcego ciała robi spustoszenie w układzie hydraulicznym szczególnie w pompach łopatkowych.