mam dziwny objaw bo gdy przy mocnym skrecie obojętnie czy w lewo czy w prawo prawie przy samym końcu kierownica sama dociąga do końca obrotu. np jak chce zawróć to powinienem trzymać przy max skrecie, puścić i powinna wrócic sama a tu bedzie cały czas skrecona, musze jej pomóc żeby wrocila do wyprostowanych kół... co to może kurna być?
zawieszenie też nie jest calkiem ok bo np jak gwałtownie przyspieszam na nierównościach poprzecznych (jakiś garb czy coś) to potrafi zadrżeć kiera i coś stuknie w zawieszeniu.
narazie w zawieszeniu mam zrobione sworznie, końcówki drążków i gumy na wahaczach.
[80 B4 TDI] kierownica sama "dobija" przy mocnym s
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
tym że kierownica ciągnie do maxa się nie przejmuj, u mnie jest tak samo jak się skręca na maxa i doda się gazu to wewnętrzne koło skrętu zaciąga do środka. ja mam wszystko ok z zawieszeniem i niedawno ustawiane kąty i zbieżność. natomiast przy średnim skręcie kierownica sama wraca do jazdy na wprost. Kwestia dobrych kątów pochylenia kół. a jak cos stuka to wymień zużyty element i jedź na diagnostykę ustawić kąty i zbieżność ( koszt 60zł)