Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B4 2.0 ABK] maglownica-stuki w zawieszeniu ?

ODPOWIEDZ
SebzixD12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] maglownica-stuki w zawieszeniu ?

Post autor: SebzixD12 » 21 gru 2014, 19:18

Witam mam problem z stukaniem w prawym kole . Wymienione;tuleje wachaczy. Tuleje sanek. Sworznie wachacza dwa. Łączniki stabilizatora. Amory i sprężyny firmy vogtland (zawieszenie progresywne ) -wymienione w czerwcu tego roku na nowe. Nowe poduszki z łożyskiem i coś dalej puka w prawym kole . A wiec mam pytanie czy popsuta maglownica na niewielkich nie równościach może tak pukać ? Twierdze to po tym iż jak ruszam kołem na boki jednym i drugim słychać głośne stuki z maglownicy. Kolo chodzi na boki sporo. Dodam tez ze zauważylem ze guma od maglownicy jest walnięta. Kierownica najmniejszym palcem chodzi . Czy to może być objawą takich stuków w prawym kole ?? Bo już poprostu wszystko wymienione i dalej to.puka w tym kole. Co powiecie na ten temat ? Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
hubertm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: maglownica-stuki w zawieszeniu ?

Post autor: hubertm » 22 gru 2014, 12:55

SebzixD12 pisze:Witam mam problem z stukaniem w prawym kole . Wymienione;tuleje wachaczy. Tuleje sanek. Sworznie wachacza dwa. Łączniki stabilizatora. Amory i sprężyny firmy vogtland (zawieszenie progresywne ) -wymienione w czerwcu tego roku na nowe. Nowe poduszki z łożyskiem i coś dalej puka w prawym kole . A wiec mam pytanie czy popsuta maglownica na niewielkich nie równościach może tak pukać ? Twierdze to po tym iż jak ruszam kołem na boki jednym i drugim słychać głośne stuki z maglownicy. Kolo chodzi na boki sporo. Dodam tez ze zauważylem ze guma od maglownicy jest walnięta. Kierownica najmniejszym palcem chodzi . Czy to może być objawą takich stuków w prawym kole ?? Bo już poprostu wszystko wymienione i dalej to.puka w tym kole. Co powiecie na ten temat ? Wesołych Świąt
Witam,

Maglownica może pukać..,-a w Twoim przypadku wymieniłeś wszystko oprócz maglownicy-wiec to pewnie ona... Poza tym często pukają właśnie poduszki amortyzatora z łożyskiem-często pukają bo strasznie szybko "padają",-czasami wystarczy wyrwa i nowa szybko staje się zużyta/uszkodzona/pukająca. Czasami puka też luźna półoś,-więc sprawdź czy tam nie ma luzu. Wystarczy złapać za półoś i poruszać lewo/prawo.

Pozdrawiam.

SebzixD12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SebzixD12 » 22 gru 2014, 15:21

poduszki wymienione maja okolo tygodnia moze dwa. pol os nie ma luzow. to moze ten magiel..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl