[B4 2.0 ABK] maglownica-stuki w zawieszeniu ?
[B4 2.0 ABK] maglownica-stuki w zawieszeniu ?
Witam mam problem z stukaniem w prawym kole . Wymienione;tuleje wachaczy. Tuleje sanek. Sworznie wachacza dwa. Łączniki stabilizatora. Amory i sprężyny firmy vogtland (zawieszenie progresywne ) -wymienione w czerwcu tego roku na nowe. Nowe poduszki z łożyskiem i coś dalej puka w prawym kole . A wiec mam pytanie czy popsuta maglownica na niewielkich nie równościach może tak pukać ? Twierdze to po tym iż jak ruszam kołem na boki jednym i drugim słychać głośne stuki z maglownicy. Kolo chodzi na boki sporo. Dodam tez ze zauważylem ze guma od maglownicy jest walnięta. Kierownica najmniejszym palcem chodzi . Czy to może być objawą takich stuków w prawym kole ?? Bo już poprostu wszystko wymienione i dalej to.puka w tym kole. Co powiecie na ten temat ? Wesołych Świąt
Re: maglownica-stuki w zawieszeniu ?
Witam,SebzixD12 pisze:Witam mam problem z stukaniem w prawym kole . Wymienione;tuleje wachaczy. Tuleje sanek. Sworznie wachacza dwa. Łączniki stabilizatora. Amory i sprężyny firmy vogtland (zawieszenie progresywne ) -wymienione w czerwcu tego roku na nowe. Nowe poduszki z łożyskiem i coś dalej puka w prawym kole . A wiec mam pytanie czy popsuta maglownica na niewielkich nie równościach może tak pukać ? Twierdze to po tym iż jak ruszam kołem na boki jednym i drugim słychać głośne stuki z maglownicy. Kolo chodzi na boki sporo. Dodam tez ze zauważylem ze guma od maglownicy jest walnięta. Kierownica najmniejszym palcem chodzi . Czy to może być objawą takich stuków w prawym kole ?? Bo już poprostu wszystko wymienione i dalej to.puka w tym kole. Co powiecie na ten temat ? Wesołych Świąt
Maglownica może pukać..,-a w Twoim przypadku wymieniłeś wszystko oprócz maglownicy-wiec to pewnie ona... Poza tym często pukają właśnie poduszki amortyzatora z łożyskiem-często pukają bo strasznie szybko "padają",-czasami wystarczy wyrwa i nowa szybko staje się zużyta/uszkodzona/pukająca. Czasami puka też luźna półoś,-więc sprawdź czy tam nie ma luzu. Wystarczy złapać za półoś i poruszać lewo/prawo.
Pozdrawiam.