[b4] Płyn do wspomagania
-
- Forum Audi 80
Chcąc spuścić stary olej trzeba by odkręcić wąż z pompy wspomagania. Klucz bodajże 22 o ile mnie pamięć nie myli. Jak odpowietrzyć? Najprościej i jak najszybciej Wlewasz troche płynu do zbiornika, zapalasz silnik i dolewasz oleju. Potem gasisz silnik i patrzysz jaki jest stan na wskaźniku. Lepiej żeby było mniej i dolać niż za dużo i trzeba by odciągać np strzykawką ze zbiorniczka. Ja taki zabieg stosowałem jakies 2 tyg temu jak wymieniałem pompe wspomagania. Pozdrawiam
Na niemieckiej stronie http://www.motor-talk.de/forum/servooel ... vnav=unpin napisane było ze te płyny sie nie miesza ale na wymiane bedzie ok.Sam kupiłem ori płyn VW-Audi za 45pln z symbolem G004000M2 i jest to następca dotychczasowego G002000 poza tym pytałem w ASO i powiedzieli mi to samo.
Gucio_1989 pisze:[...] Jak odpowietrzyć? Najprościej i jak najszybciej Wlewasz troche płynu do zbiornika, zapalasz silnik i dolewasz oleju. Potem gasisz silnik i patrzysz jaki jest stan na wskaźniku. Lepiej żeby było mniej i dolać niż za dużo i trzeba by odciągać np strzykawką ze zbiorniczka. Ja taki zabieg stosowałem jakies 2 tyg temu jak wymieniałem pompe wspomagania. Pozdrawiam[..]
Łatwiejszy i moim zdaniem bardziej poprawny sposób odpowietrzania to:
Nalać płynu na max i zakręcić korek potem odpalić silnik i skręcać koła na max w lewo potem na max w prawo i tak powtórzyć z 6-10 razy po czym zgasić silnik i wyprostować koła. Następnie dolać płynu do kreski "max" i odpowietrzone
- radziobiker
- Forum Audi 80
- radziobiker
- Forum Audi 80