Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80B4 all] Wyciek z przekładni kierowniczej.

ODPOWIEDZ
kerpen_rp
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80B4 all] Wyciek z przekładni kierowniczej.

Post autor: kerpen_rp » 19 wrz 2010, 11:31

Witam, mam wielki problem i proszę o pomoc. Jakiś czas jeździłem z pękniętą osłoną gumowa przekładni kierowniczej co spowodowało niestety, że teraz cieknie płyn z przekładni. Moje pytanie, czy występują jakieś zestawy naprawcze z uszczelniaczami to tej przekładni, czy jest szansa na jej naprawę, czy tylko wymianę. Dzięki za pomoc

Wokalos23b
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wokalos23b » 19 wrz 2010, 14:37

Kolego miałem ten sam problem. Też ciekł mi płyn od wspomagania. Za regeneracje koleś powiedział mi 500zł. Kupiłem nową na allegro za 780zł z gwarancją na dwa lata.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 19 wrz 2010, 14:49

Jedno jest pewne regenerowane rzeczy długo nie polatają... Skoro za regenerację krzyczą 5 stówek to dołożył bym jeszcze 2 i pomyślał na nową... Ale to już Twój wybór.

kerpen_rp
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kerpen_rp » 19 wrz 2010, 14:53

Ale może są jakieś zestawy naprawcze z oringami, czy simmeringami? Może jest to zrobienia we własnym zakresie? Dłubie z autami i wiem, że do innych marek, czy nawet modeli Audi, jak np. A4 są zestawy naprawcze do przekładni na np. na allegro i właśnie o taki zestaw mi chodzi do B4. Problem odkryłem wczoraj i nie miałem możliwości pytać po sklepach, a nie daje mi to spokoju, dlatego pytam Was.

http://moto.allegro.pl/zestaw-naprawczy ... 82214.html

Na przykład coś takiego.

Wokalos23b
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Wokalos23b » 19 wrz 2010, 15:02

Skoro regenerują maglownicę to muszą być jakieś zestawy naprawcze.

audion
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audion » 03 lis 2010, 08:50

Panowie, u mnie tez jest lekki wyciek, przez ok 9000 poziom w zbiorniczku od max do min, ostatnio cos chyba bardziej zaczyna cieknac. Chcialem wymienic plyn do wspomagania, jak kupilem auto to byl zalany zolty i taki tez zostal uzupelniony. Wyczytalem ze powinien byc mineralny zielony, w zwiazku z tym, czy jak wymienie plyn na mineralny, uklad sie jeszcze bardziej nie rozszczelni? czy po prostu najlepszym rozwiazaniem bedzie dolac tego zoltego? dodam ze wspomaganie dziala dobrze, brak luzow, pompa troche wyje ale przy maksymalnym skrecie.

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 03 lis 2010, 12:40

audion pisze:Panowie, u mnie tez jest lekki wyciek, przez ok 9000 poziom w zbiorniczku od max do min, ostatnio cos chyba bardziej zaczyna cieknac. Chcialem wymienic plyn do wspomagania, jak kupilem auto to byl zalany zolty i taki tez zostal uzupelniony. Wyczytalem ze powinien byc mineralny zielony, w zwiazku z tym, czy jak wymienie plyn na mineralny, uklad sie jeszcze bardziej nie rozszczelni? czy po prostu najlepszym rozwiazaniem bedzie dolac tego zoltego? dodam ze wspomaganie dziala dobrze, brak luzow, pompa troche wyje ale przy maksymalnym skrecie.
w sklepach z częściami można dostać zestaw naprawczy itp uszczelki gdzieś na forum było o tym jak forumowicz wymieniał uszczelnienia w maglownicy i śmiga mu dalej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl