Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] woda na dywanikach

Wszelkiego rodzaju opisu napraw, instrukcje napraw itp.
Awatar użytkownika
zibi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] woda na dywanikach

Post autor: zibi77 » 08 maja 2012, 19:36

witam. chciałem się podzielic wiadomościami na temat wody pod dywanikami kierowcy i pasażera. Najpierw sprawdziłem okolice dmuchawy na podszybiu. Tam było ok. <ok> . Później odkryłem dywaniki i zobaczyłem jak mocno jest mokro. Obrazekpotem ściągłem plastki ze slupków .Dalej to zamknięcie dzwi i polewanie po dachu wody Obrazekno i się pokazała Obrazek kolega mi doradził żeby te miejsca oczyścić i wcisnąć silikon od zewnątrz i od środka. wstępna próba dała efekt pozytywny :mrgreen: i myślę że już koniec z wodą ;-) aha dla pewności zabezpieczyłem przelot linki maski na podszybiu (oczywiście silikonem).siema 8-)

Awatar użytkownika
dewiant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dewiant » 22 maja 2012, 23:42

zibi77 pisze:kolega mi doradził żeby te miejsca oczyścić i wcisnąć silikon od zewnątrz i od środka.
lepiej z mądrym zbłądzić niż podążać za głupim.
Nie ma nic gorszego, niż silikon na aucie. Wytnij szybę, oczyść, oczyść też blachę gdzie była klejona szyba i wklej ją na nowo.
Woda w kabinie może się też brać z nieszczelnych zaślepek w grodzi, np od strony kierowcy prz linkę gazu lub otwierania maski. A od strony pasażera może się mała dziurka zrobić koło odpływu wody z podszybia. Wtedy wystarczy specjalną masą uszczelniającą zakleić i powinno być git.
Nie polecam stosowania silikonów. Chyba, że kleicie wannę w łazience...

Awatar użytkownika
Marcin_89
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Marcin_89 » 23 maja 2012, 18:24

Ja powiem jeszcze lepiej, zalej szybę dookoła hamerajtem :-D Ja tak zrobiłem i nic mi już nie cieknie, a podczas ulew ze trzy razy mi się lało do środa hehe :-P

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 23 maja 2012, 22:48

ok 2 lat temu mialem w podobnym miejscu przeciek niesety klejenie nic nie dalo i przeciek robil sie mocniejszy ,a ze bylo to juz w trakcie pierwszych opadów sniegu jedno wielkie bajoro wiec musialem szybko sie tym zajac szkoda mi auta bylo musialem szybe wycinac i wstawiac na nowo

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 23 maja 2012, 23:46

u mnie tez tu ciekło... wyciecie i ponowne wstawienie szyby + oczyszczenie, zapodkładowanie i w kolor zapłaciłem 250 zł.

POLAK1501
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: POLAK1501 » 11 mar 2013, 11:16

u mnie tez cieknie ale leci z uszczeli drzwi ktora zostala odksztalcona przez kabel od anteny do cb.Poprzedni wlasciciel dojze uszkodzil uszczelke tym cb to jeszcze porysowal caly dach ta antena ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl