[80 B4 ABT] brak ogrzewania. o co chodzi?
-
- Forum Audi 80
Panowie, mam problem z ogrzewaniem. Biegi chodza dobrze i sila powietrza jest ok bo modul nawiewu wymieniony. Natomiast grzeje mi bardzo slabo, lekko cieple powietrze i to po dluzszej jezdzie a powinno w miare szybko. Odpowietrzanie odpowietrznikiem nic nie daje bo nie leci z niego plyn, a dolny wąż (przy termostacie) jest chlodny. Weze od nagrzewnicy przy grodzi cieple. Wewnatrz w czasie jazdy slychac bulgotanie z nagrzewnicy.Płyn w zbiorniczku sie podnosi o ok 2cm ale nie wywala. Dobrze mi sie wydaje czy to bedzie wina zamknietego termostatu i zapowietrzony tym samym układ? Niedawno go wymienialem, a ze bylo jeszcze cieplo to z ogrzewania nie korzystalem.
Panowie, mam problem z ogrzewaniem.
z kratek środkowych nad radiem leci gorące powietrze natomiast z bocznych lewych i prawych zimne ( opisywane na forum przypadki przeważnie dotyczyły odwrotnej sytuacji)
Podpowie ktoś co może być przyczyną ze boczne kratki chłodzą a środkowe gorące powietrze .
zeszłej zimy było wszystko ok .
[ Dodano: 2017-11-01, 11:42 ]
z kratek środkowych nad radiem leci gorące powietrze natomiast z bocznych lewych i prawych zimne ( opisywane na forum przypadki przeważnie dotyczyły odwrotnej sytuacji)
Podpowie ktoś co może być przyczyną ze boczne kratki chłodzą a środkowe gorące powietrze .
[ Dodano: 2017-11-01, 11:42 ]
dzis zauwazylem ze przelaczajac na zimne powietrze jest odwrotnie z bocznych nawiewow leci cieplo a z centralnego nawiewu zimno . ma ktos jakis pomysl?jarowlkp pisze:Panowie, mam problem z ogrzewaniem.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Sam fakt różnicy już jest niepokojący bo z tej samej dziury wylatuje z nadmuchu ale jest różnica montażu środkowa kratka to góra a boczne to doł w przypadku dziurawej klapy jest taka szansa by powietrze się nie mieszało.
Tylko ściągnąć a nawet więcej rozbebeszyć cały nadmuch wyciągnąć klapki i zrobić gąbką akustyczna samoprzylepna 3mm spokój na lata.
Tylko ściągnąć a nawet więcej rozbebeszyć cały nadmuch wyciągnąć klapki i zrobić gąbką akustyczna samoprzylepna 3mm spokój na lata.
Za tą pierwszą klapką którą widzisz jest następna. Tamtą trudniej dostrzec, a w tunelu po prawej stronie jest trzecia której nie zobaczysz. Te dwie pierwsze są najważniejsze ale żeby je okleić na nowo to będziesz musiał niestety rozbebeszyć cały pulpit.jarowlkp pisze:kolego a co powiesz na to
oglądaj 3:17 widać klapę bez sciągania deski tylko panel środkowy ?
czy o nie ta klapę chodzi ?
czy klapa ciepło/zimno jest po prawej stronie w kierunku wentylatora ?
Tutaj masz pomocne filmiki jak się do tego dobrać.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Robisz to dla siebie czy na sprzedaż? jeśli na sprzedaż idzie to szybciej zrobić ale to nie zrobione profesjonalnie i latem będzie też dokuczało a i tak temat powróci szybko.jarowlkp pisze:kolego a co powiesz na to
Idzie to jakoś "polepić" nie sciągając deski ale jak widzisz wymaga psucia, na filmiku wyrwany tunel łączący.