[B3 1.8 87r SEDAN] filtr kabinowy
[B3 1.8 87r SEDAN] filtr kabinowy
WITAM!!Jestem ciekaw czy ten samochód posiada filtr kabinowy bo ciągle wpada mi jakiś liść albo coś w tym rodzaju do ogrzewania a potem do kabiny.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
No ja tez jestem ciekawy, no cóz nic innego ci nie pozostaje jak tylko iść i to sprawdzic :mrgreen:.
Prawa strona na podszybiu, szeroki śrubokręt i popuszczasz w lewo plastikowe śruby.
Prawa strona na podszybiu, szeroki śrubokręt i popuszczasz w lewo plastikowe śruby.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2008, 05:38 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.
Filtr kabinowy
hmm... Trzeba będzie sprawdzić :-| tylko jak sie za to zabrać żeby n.połamać czegoś :?:
W B3 może nie być śrub montażowych do ramki na filtr. U mnie pomiędzy starą, a nową ramką były pewne różnice (stara ramka przykręcona na 2 śruby, nowa ma 3 otwory. Pewnie w B3 nie ma w ogóle tych śrub, więc trzeba będzie dorabiać.
Co do filtra do tej ramki, której numer podał kolega wyżej, to Filtron 1004A (węglowy) na allegro to koszt 42zł (bez A tańszy, ale bez węgla aktywnego).
Co do filtra do tej ramki, której numer podał kolega wyżej, to Filtron 1004A (węglowy) na allegro to koszt 42zł (bez A tańszy, ale bez węgla aktywnego).
Hmm jak ja szukałem filtra do starej obudowy, to Filtron 1003 (pasujący do starej obudowy) kosztował 73zł. Nie widziałem wersji tego filtra z węglem aktywnym. Ale skoro mówisz, że jest i za 40zł to nie jest tak źle.
W razie czego mam do sprzedania starą obudowę razem z zatrzaskami filtra. Alex400, jeżeli byłbyś chętny, to uderz do mnie z prywatną wiadomością (PW).
W razie czego mam do sprzedania starą obudowę razem z zatrzaskami filtra. Alex400, jeżeli byłbyś chętny, to uderz do mnie z prywatną wiadomością (PW).
Filtr kabinowy
Jakoś to rozkręciłem(nawet nic n.urwałem :mrgreen: ) i okazało się ze filtra n.było. To jest taka mała ramka przykręcana na dwie śruby. Jak n.znajdę filtra to sie coś pomyśli. Bardzo dziękuję za pomoc POZDRAWIAM!!
yawor znalazłem kiedyś na allegro taki tani - ale to był zamiennik, tu masz filtrona za 54PLN http://moto.allegro.pl/item380539709_fi ... iolet.html, ale masz rację że w sklepie normalnie tyle kosztuje.
Znaleźć 1003A - czyli z węglem - to jest prawdziwa sztuka ale kiedyś mi się udało - tylko że cena odstrasza.
Dlatego wymieniłem na 1004 i wyszło około 80PLN za nową ramkę i filtr z węglem <ok>
Znaleźć 1003A - czyli z węglem - to jest prawdziwa sztuka ale kiedyś mi się udało - tylko że cena odstrasza.
Dlatego wymieniłem na 1004 i wyszło około 80PLN za nową ramkę i filtr z węglem <ok>