Witam,
Jestem swiezo po kursie na prawo jazdy i wiele rzeczy jest jeszcze dla mnie niezrozumialych.
Wczoraj mialem wielki problem z parujaca przednia szyba, ktora skutecznie uniemozliwiala mi jazde samochodem (nic nie bylo widac).
Kombinowalem z zimnym powietrzem na szybe ale to nic nie daje.
Kolega powiedzial mi, zebym wlaczyl zew obieg powietrza, ale ja nie bardzo wiem w jaki sposob to zrobic.
Czy moglby ktos z Was znalezc zdjecie na necie i napisac w jaki sposob to sie robi?
Czy sa jakies inne skuteczne metody na odparowanie przedniej szyby?
TO NIE PROWOKACJA.
[B4] Jak wlaczyc zew obieg powietrza
W B4 nie ma obiegu zew/wew, powietrze zawsze jest brane z zewnątrz samochodu. Sprawdź filtr jak napisał kolega tomek1982.
Sposób na szyby: maks obroty nadmuchu - 1. pokrętło, na maks ciepłe powietrze - 2. pokrętło, zamknięte szyby i nadmuch na szyby (strzałka do góry) - 3 pokrętło, wyloty w desce zamknięte (zaciemnione kułeczko)
Sposób na szyby: maks obroty nadmuchu - 1. pokrętło, na maks ciepłe powietrze - 2. pokrętło, zamknięte szyby i nadmuch na szyby (strzałka do góry) - 3 pokrętło, wyloty w desce zamknięte (zaciemnione kułeczko)
goldi j51 pisze:Może po prostu kończy ci się nagrzewnica i szyby parują nie czuć zapach płynu w środku w aucie :?:
Nie, nic takiego nie zauwazylem.
Zeby nieco bardziej nakreslic moj problem to dodam tylko, ze szyba byla zaparowana od strony zewnetrznej i wewnetrznej. Od wewnatrz wycieralem gąbką ale to tez nie za wiele dalo bo po chwili znow byly zaparowane.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
wersja z klimą madubbler pisze:W B4 nie ma obiegu zew/wew, powietrze zawsze jest brane z zewnątrz samochodu.
sprawdź filtr kabinowy, o którym wspominali Koledzy wyżej. wiele razy było na forum o tym gdzie on jest więc jeśli nie wiesz, to użyj szukajki <szukaj>
nastaw na ciepłe powietrzesqr pisze:Kombinowalem z zimnym powietrzem na szybe ale to nic nie daje.
na maxa w prawo przekręć pokrętło sterujące kierunkiem nawiewu powietrza i pozamykaj kratki nawiewów, którymi leci powietrze na twarz.
wtedy całe powietrze będzie kierowane na szybę
poza tym o parujących szybach sporo <bylo>
<regulamin>