[80 B4 1,9TDI 1Z] Montaż klimatyzacji części i podłączenie
-
- Forum Audi 80
Witam,
Czy można uzyskać jeszcze raz dostęp do zdjęć?
[ Dodano: 2016-08-23, 14:08 ]
Witam,
Niestety już zdjęcia nie działają, więc proszę o podpowiedz jak podłączyć kostki ze zdjęć, oraz które kostki w skrzynce bezpieczników trzeba podmienić i gdzie umieścić wszystkie przekaźniki.
[ Dodano: 2016-08-24, 15:02 ]
Witam,
Mam dalej problem z kostkami już przy chłodnicy. Proszę podpowiedzieć czy żółta kostka ma być podłączona do dolnego czujnik w chłodnicy(kostka czerwona)? Czy występują różne czujniki górne w chłodnicy? Kolor kabli się zgadza lecz jest inny rozstaw wtyczki.
Czy można uzyskać jeszcze raz dostęp do zdjęć?
[ Dodano: 2016-08-23, 14:08 ]
Witam,
Niestety już zdjęcia nie działają, więc proszę o podpowiedz jak podłączyć kostki ze zdjęć, oraz które kostki w skrzynce bezpieczników trzeba podmienić i gdzie umieścić wszystkie przekaźniki.
[ Dodano: 2016-08-24, 15:02 ]
Witam,
Mam dalej problem z kostkami już przy chłodnicy. Proszę podpowiedzieć czy żółta kostka ma być podłączona do dolnego czujnik w chłodnicy(kostka czerwona)? Czy występują różne czujniki górne w chłodnicy? Kolor kabli się zgadza lecz jest inny rozstaw wtyczki.
-
- Forum Audi 80
Witam,
Pierwsze zdjęcie pokazuje wtyczki jakie wychodzą u mnie z instalacji:
Drugie zdjęcie pokazuje wtyczkę, która wychodzi z dolnego czujnika chłodnicy od klimatyzacji:
Trzecie zdjęcie pokazuje wtyczkę, która pasuje do górnego czujnika jaki jest zamontowany w chłodnicy:
Czwarte zdjęcie, zostały mi jeszcze 2 wtyczki do wpięcia i nie mam pojęcia gdzie:
Piąte zdjęcie jak podłączyć wentylatory? Z wentylatorów wychodzą 2 przewody 2 żyłowe zakończone oczkami:
Szóste zdjęcie pokazuje 3 przewody, które idą z wiązki:
Siódme zdjęcie. Rozumiem, ze na króciec, który jest na zdjęciu podłączamy podciśnienie z serwa i wężyk od dołu, wypuszczamy przez ścianę grodziowa do odcieku?
Aby otworzyć zdjęcia kliknąć prawym i otwórz w nowej karcie
Pierwsze zdjęcie pokazuje wtyczki jakie wychodzą u mnie z instalacji:
Drugie zdjęcie pokazuje wtyczkę, która wychodzi z dolnego czujnika chłodnicy od klimatyzacji:
Trzecie zdjęcie pokazuje wtyczkę, która pasuje do górnego czujnika jaki jest zamontowany w chłodnicy:
Czwarte zdjęcie, zostały mi jeszcze 2 wtyczki do wpięcia i nie mam pojęcia gdzie:
Piąte zdjęcie jak podłączyć wentylatory? Z wentylatorów wychodzą 2 przewody 2 żyłowe zakończone oczkami:
Szóste zdjęcie pokazuje 3 przewody, które idą z wiązki:
Siódme zdjęcie. Rozumiem, ze na króciec, który jest na zdjęciu podłączamy podciśnienie z serwa i wężyk od dołu, wypuszczamy przez ścianę grodziowa do odcieku?
Aby otworzyć zdjęcia kliknąć prawym i otwórz w nowej karcie
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016, 23:41 przez Krzysiorek3000, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Co do czujników masz starsze wersje brakuje w nich kawałek kabla z wtyczkami pasującymi - albo do przeróbki i dorobienie tych kabli albo wymiana na czujniki nowsze a lbo szukaj bo czasem takie sie pojawiają.
Do wentylatorów musisz dokupić rezystor
Co do ostatniego to tak podciśnienie ale do tego dolnego . Górny taki ma być.
Do wentylatorów musisz dokupić rezystor
Co do ostatniego to tak podciśnienie ale do tego dolnego . Górny taki ma być.
-
- Forum Audi 80
Witam,
Rozumiem, że takiego typu rezystor?
Zostały mi do podłączenia 2 kostki, których za cholere nie wiem gdzie podłączyć.
Jeszcze kwestia przekaźników w skrzynce bezpieczników i przekaźników. U mnie orygianlnie wyglądało to tak:
Gdzie i jakie przekaźniki dołożyć w skrzynkę?
U znajomego wygląda skrzynka jak na zdjęciu poniżej. U mnie też ma tak wyglądać?
Rozumiem, że takiego typu rezystor?
Zostały mi do podłączenia 2 kostki, których za cholere nie wiem gdzie podłączyć.
Jeszcze kwestia przekaźników w skrzynce bezpieczników i przekaźników. U mnie orygianlnie wyglądało to tak:
Gdzie i jakie przekaźniki dołożyć w skrzynkę?
U znajomego wygląda skrzynka jak na zdjęciu poniżej. U mnie też ma tak wyglądać?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Tak taki rezystor wiatraki 2x brazowy 2x czarne, brązowe do budy jako masa dwa czarne razem z czerwono-czarnym pod E1 dwa pozostałe czerwono-zielony i czerwono-biały pod E2 tak by było w przypadku 2 biegowego wentylatora ale jest jeden kłopot bo może masz 3 biegowy schemat wtedy czerwono-biały pod E2 a czerwono-zielony pod E3 ale też przyznam się szczerze ze tak bardzo nie pamiętam najlepiej sprawdzić kiedy pojawia się plus czerwono-czarny, plus powinien się pojawić kiedy robimy zwarcie na wtyczce czujnika wentylatora zewnętrzne piny to wtedy jest najwyższy bieg i dodatkowo zwora na czujniku skraplacza wtyczka (żółta,czerwona nie pamiętam dokładnie) druga sprawa zostaje czerwono-biały i czerwono-zielony na jednym powinno być kiedy robimy zworę na czujniku chłodnicy środkowy i zewnętrzny na drugi po włączeniu klimatyzacji chyba że ten drugi to do przekaznika do wentylatora po zapłonie wtedy nie ma innej opcji jak 2 biegi ale gdyby było ze klimatyzacja można się pokusić o 3 biegi.
Kostki czerwona mniejsza odpada to tylko w przypadku skrzyni automatycznej a czerwona szersza to do sterownika ECU jak i czujnik G110
Z przekaźnikami nie wiadomo zależy od czego masz dawca na pewno był pod kierownica sporych wymiarów i duzy bezpiecznik 50A to jest do biegu najwyższego. gdybyś miał zdjecie przed włożeniem siwej wtyczki można by było pomyśleć a moze byłą i czarna wtyczka na przekażnik??
Kostki czerwona mniejsza odpada to tylko w przypadku skrzyni automatycznej a czerwona szersza to do sterownika ECU jak i czujnik G110
Z przekaźnikami nie wiadomo zależy od czego masz dawca na pewno był pod kierownica sporych wymiarów i duzy bezpiecznik 50A to jest do biegu najwyższego. gdybyś miał zdjecie przed włożeniem siwej wtyczki można by było pomyśleć a moze byłą i czarna wtyczka na przekażnik??
-
- Forum Audi 80
Więc tak,Jarewa pisze:Tak taki rezystor wiatraki 2x brazowy 2x czarne, brązowe do budy jako masa dwa czarne razem z czerwono-czarnym pod E1 dwa pozostałe czerwono-zielony i czerwono-biały pod E2 tak by było w przypadku 2 biegowego wentylatora ale jest jeden kłopot bo może masz 3 biegowy schemat wtedy czerwono-biały pod E2 a czerwono-zielony pod E3 ale też przyznam się szczerze ze tak bardzo nie pamiętam najlepiej sprawdzić kiedy pojawia się plus czerwono-czarny, plus powinien się pojawić kiedy robimy zwarcie na wtyczce czujnika wentylatora zewnętrzne piny to wtedy jest najwyższy bieg i dodatkowo zwora na czujniku skraplacza wtyczka (żółta,czerwona nie pamiętam dokładnie) druga sprawa zostaje czerwono-biały i czerwono-zielony na jednym powinno być kiedy robimy zworę na czujniku chłodnicy środkowy i zewnętrzny na drugi po włączeniu klimatyzacji chyba że ten drugi to do przekaznika do wentylatora po zapłonie wtedy nie ma innej opcji jak 2 biegi ale gdyby było ze klimatyzacja można się pokusić o 3 biegi.
Mam bezpiecznik 60A zamontowany w miejscu pod nogami kierowcy, dodatkowo jest przekaźnik 217 na 70A z kostką. Siwa kostka została wpięta w jedyne wolne miejsce w skrzynce bezpieczników, lewe skrajne miejsce, w miejsce gdzie poprzednia wiązka od wentylatorów kostka była zamontowana na wysokości przekaźnika 2 podmieniłem kostkę od aktualnej wiązki. W wiązce która idzie pod maskę są 3 przewody do wentylatorów. Czerwono- czarny, czerwono-zielony i czerwono-biały. Co do czerwonej kostki rozumiem, ze brakuje mi jeszcze jednego czujnika G110 i wiązki do której mam się wpiąć pod ECU? Co dalej z przekaźnikami w skrzynce elektrycznej? Czy w miejsce 6 i 11 mam zamontować przekaźniki 214, a z miejsca 2 wyciągnąć przekaźnik 204?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[b4] Klimatyzacja. Są wszystkie części ?
Witam mam możliwość kupna klimy manualnej lecz ja się na tym nie znam i pytam się was czy są wszystkie części ? Sprzedawca jest z forum i podkreślił ,że brakuje chłodnicy.
https://zapodaj.net/ef997c4d546f4.jpg.html
https://zapodaj.net/bb11bc1df328e.jpg.html
https://zapodaj.net/3306bcd6f306d.jpg.html
https://zapodaj.net/6255efe17f0a8.jpg.html
Z góry dziękuję za odpowiedź.
https://zapodaj.net/ef997c4d546f4.jpg.html
https://zapodaj.net/bb11bc1df328e.jpg.html
https://zapodaj.net/3306bcd6f306d.jpg.html
https://zapodaj.net/6255efe17f0a8.jpg.html
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 16:27 przez ForzaMaciej, łącznie zmieniany 1 raz.