[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
[B4 2.0 ABT] Słabo grzeje
Zauważyłem, że mam problem z ogrzewaniem. Grzeje, ale słabo. Jest nowy termostat, nie tak dawno wymienialem. Jak ustawie nawiew na środek to po bokach leci zimniejsze powietrze niż na środku. Z czym może być problem? Nie wiem czy to coś ma wspólnego, ale jak otworzyłem maskę i tam idzie taka srebrna aluminiowa rurka jest jedna, ale niedopasowana a druga też powinna być ale nie ma, może to mieć coś wspólnego z grzaniem?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
To wskazuje na porwaną okleinę klapek sterujących powietrzem. Ale jak będziesz już wypruwać wnętrze aby je zrobić to zmień też nagrzewnicę.SzeFFo pisze: Jak ustawie nawiew na środek to po bokach leci zimniejsze powietrze niż na środku.
To pewnie od dolotu powietrza do silnika.SzeFFo pisze: tam idzie taka srebrna aluminiowa rurka jest jedna, ale niedopasowana a druga też powinna być ale nie ma, może to mieć coś wspólnego z grzaniem?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Nie. Choć niektórzy twierdzą że silnik się prędzej nagrzewa. A tak ma to przede wszystkim za zadanie nie dopuszczać do oszranianie przepustnicy i pomóc w odparowywanie benzyny do formy gazowej)SzeFFo pisze:Ma to coś wspólnego z grzaniem?
Zajrzyj czy za środkowymi kratkami nawiewów nie widać fragmentów czarnej gąbki.
Ja miałem problem, iż nie działało mi na 1/2/3 a tylko na 4 zakresie, ale jak chciałem pozostałe, musiałem przy...ać z ręki i działało...wina była pokrętła regulacji, a dokładnie te blaszki z tyłu
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2016-10-24, 20:59 ]
Astronis96 zakaz używania wulgaryzmów!
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2016-10-24, 20:59 ]
Astronis96 zakaz używania wulgaryzmów!
Ostatnio zmieniony 24 paź 2016, 20:58 przez Astronis96, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
audi 80 b4[1z] problem z ogrzewaniem...
witam. od kilku dni mecze sie z ogrzewaniem bo jak mam pokretło na maksa cieple z kratek leci chłodne powietrze... mowie odrazu ze mam wersje z klimatyzaja... nagrzewnica była plukana octem. dalej nic niepomogło.. teraz zastanawiam sie czy na klapkach sa jakies gabki....
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z