Witam. Zwracam się do forumowiczów z pytaniem o climatronic - taki jak na zdjęciu poniżej. Znalazłem tylko jeden wątek, z 2007 roku, o tej rzadkiej wersji automatycznej klimatyzacji. Czy ktoś mógłby mi coś więcej o nim powiedzieć? Czy będę w stanie gdziekolwiek znaleźć części zamienne? Ktoś się z czymś takim spotkał? Mam na oku samochód z taką klimą i rozważam jego zakup.
[80 B4 all] Rzadka wersja climatronic'a
Na pewno był montowany w B4 - tak w egzemplarzu, którego zakup rozważam, jak i 2 innych o których wspominali forumowicze w tym wątku.siwy23j pisze:Z tego co kojarzę to jest Climatronic w B3, manualna klimę nie łatwo spotkać w B3 a ten Climatronic to jest rarytas.
Właściciel mówi, że tą klimatyzację założono w Hiszpanii, rok po tym jak samochód został zarejestrowany po raz pierwszy. Na zdjęciu widnieje logo firmy Autosystem, która to pewnie jest producentem klimy, jednak jedyne co udało mi się wyszukać o nich, to to że prawdopodobnie jest to włoska firma.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
O części to tylko u producenta. To nie jest seryjna klima tylko dodatek dodany przez drugą firmę. Wiec zapomnij że kupisz część taką samą. Ale jak to bywa można przypasować z innej firmy.
Bardziej mnie martwi co zrobili z tunelem skoro panel wyrzeźbili swój to i tunele pewnie przerabiali a nie kupowali oryginalne.
Bardziej mnie martwi co zrobili z tunelem skoro panel wyrzeźbili swój to i tunele pewnie przerabiali a nie kupowali oryginalne.
- Rafik30023
- Forum Audi 80
- Kontakt: