Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[2.8 AAH] słabe ogrzewanie

ODPOWIEDZ
bart0390
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.8 AAH] słabe ogrzewanie

Post autor: bart0390 » 17 sty 2012, 21:45

Witam , jak w temacie
mianowicie jakieś dwa miesiące temu miałem wymienianą nagrzewnicę z powodu przeciekającej starej nagrzewnicy, mechanik po naprawie powiedział mi że trochę gwint na nakrętce do odpowietrzania się rozwalił przez co cieknie z tego odpowietrzynika płyn.
Kiedy wkręcam motor na wyższe obroty to leci ciepłe powietrze a jak jest w granicach 2 tysięcy obrotów to szybko spada temperatura powietrza wylatującego z nawiewów. Dodam że silnik mi się nie przegrzewa i osiąga 90 stopni po 4-5 km. Co może być przyczyną tego że nowa nagrzewnica nie trzyma ciepła? MI się wydaje że to wina tego rozwalonego gwintu na odpowietrzniku? Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 18 sty 2012, 06:02

jezeli ci mechanik rozwalil gwint w kroccu, to wiadomo ze ci plyn tam bedzie uciekal, a tym samym bedzie sie uklad zapowietrzal no i bedzie czasem zimno w aucie,
stan plynu chlodniczego kontrolujesz?

bart0390
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bart0390 » 18 sty 2012, 07:32

Tez tak wlasnie pomyslalem ze przez nieszczelny odpowietrznik nagrzewnica moze sie zapowietrzac lecz nie bylem pewien. Plyn kontroluje czesto i dolewam ubytki. Planuje kupic nowy waz z odpowietrznikiem i zobacze czy to cos zmieni. Dzieki za odpowiedz

[ Dodano: 2012-01-28, 18:50 ]
no i wymieniłem wąż , jakimś cudem udało się odpowietrzyć układ i już jest o wiele lepiej choć wydaje mi się że przy orginalnej nagrzewiny lepiej grzało. Uważam temat za zakończony. Pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl