[B4] Zakup klimatronika do ABT z V6 / demontaz
mam zielona wtyczką...już ją wpiąłełem w wolną o tym samym kolorze i z kablami o takim samym kolorze więc chyba będzie ok ....mogę zrobić zdjęcie....dziś będę przy aucie to mogę zrobić jeszcze jakies foty...
generalnie to miałem chyba 3 wtyczki(z instalacji przeciągniętej z komory silnika):
zielona o której mówisz, szara którą poprostu wpiąłem w skrzynke po wyjęciu starej i ta nieszczęsna czarna z biało-fioletowym kablem...a dokładniej to połowa tej wtyczki bo ona jest dzielona
generalnie to miałem chyba 3 wtyczki(z instalacji przeciągniętej z komory silnika):
zielona o której mówisz, szara którą poprostu wpiąłem w skrzynke po wyjęciu starej i ta nieszczęsna czarna z biało-fioletowym kablem...a dokładniej to połowa tej wtyczki bo ona jest dzielona
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Niestety nie pomogę tobie bo nie wiem to nie jest na bank od klimy i na bank od czujnika przy głowicy choć wtyczka czarna to właśnie do czujnika do głowicy ale nie zgadzają się kolory kabli jak i nie zgadza się podłączenie do tego przekaźnika specjalnego.
Jak już masz podłączone i posiadasz vag zrób test wykonawczy jak to klimatronic i zobacz czy pryz teście włączają się wentylatory. Chyba że masz manual?
Jak już masz podłączone i posiadasz vag zrób test wykonawczy jak to klimatronic i zobacz czy pryz teście włączają się wentylatory. Chyba że masz manual?
- Jarewa
- Forum Audi 80
A z jakim był silnikiem?
ws vi czyli biało-fioletowy A57 to sterownik skrzyni automatycznej a K12 to ten przekaźnik z zdjęć co podałeś.
Doszedłem do czego ten kabelek. Ale to jest w schematach klimy manualnej i właśnie dotyczy skrzyni automatycznej widocznie ona też załącza wentylatory <ok>Rychu82 pisze:mam manuala a klimatron z automatu....to jakiś trop?
ws vi czyli biało-fioletowy A57 to sterownik skrzyni automatycznej a K12 to ten przekaźnik z zdjęć co podałeś.
Panowie pomóżcie
W moim 1Z nie ma wyprowadzonej tej czerwonej wtyczki co prowadzi do ecu mam tylko niebieska wyprowadzoną do tempomatu do których pinów mam się wpiąć w ecu w 1z na pierburgu
Aha żeby było jasne zakładam klimatronik i nie było u mnie wcale klimy
Pod deską już wszystko podłączone oprócz tej wtyczki nawiewy chodzą panel też i podświetlenia itp.
W moim 1Z nie ma wyprowadzonej tej czerwonej wtyczki co prowadzi do ecu mam tylko niebieska wyprowadzoną do tempomatu do których pinów mam się wpiąć w ecu w 1z na pierburgu
Aha żeby było jasne zakładam klimatronik i nie było u mnie wcale klimy
Pod deską już wszystko podłączone oprócz tej wtyczki nawiewy chodzą panel też i podświetlenia itp.
- Jarewa
- Forum Audi 80
olej ten przewód i nic nie podłączaj, on tylko załącza wiatraki jak temperatura oleju skrzyni przekroczy normy a że masz manual to.Rychu82 pisze:to w moim przypadku bedzie wszystko dziłalo jesli nie podłącze tego przewodu? pewnie ciężko będzie rozkminić za co on odpowiada i jaki będzie efekt jeśli go nie podłącze...może trzeba go zapodać do masy na stałe albo +??
Ale nie ie wiem jak to u cię będzie bo ja mam instalacje od v6 i mam trzy biegi wentylatora twoja wersja tylko dwa ale jak od v6 to raczej powinno być ok.
Witam.Jestem w trakcie montażu climatronica,moje audi to ABK 93r sterownik silnika
siemens 037 906 022 EE
DF-1 DIGIFANT
w które piny należy podpiąć przewody czarno-szary i czarno-żółty
proszę o pomoc
[ Dodano: 2014-05-27, 22:34 ]
panowie jeszcze raz zwracam się z prośbą o pomoc w podłączeniu climatronica chodzi o przewody do sterownika silnika czarno-szary i czarno-żółty
siemens 037 906 022 EE
DF-1 DIGIFANT
w które piny należy podpiąć przewody czarno-szary i czarno-żółty
proszę o pomoc
[ Dodano: 2014-05-27, 22:34 ]
panowie jeszcze raz zwracam się z prośbą o pomoc w podłączeniu climatronica chodzi o przewody do sterownika silnika czarno-szary i czarno-żółty
- Jarewa
- Forum Audi 80
wystarczy chciećjaro7427 pisze:Witam.Jestem w trakcie montażu climatronica
https://audi80.pl/all-schematy-insta ... 012,15.htm
Koledzy możecie podpowiedzieć jak to jest z pamięcią klimatronika? Czy zawsze startuje z gwiazdeczką i temp 22 stopnie? Czy to oznacza, że u mnie tej pamięci nie ma? I kolejne pytanie: Czy możecie podpowiedzieć gdzie oryginalnie powinien być umieszczony czujnik temperatury zewnętrznej? I jak jest zamocowany. Może ktoś dysponuje zdjęciem?