Już zrobione, światła długie działają. W sumie to śmieszna sprawa była, sprężynka która pociągała blaszkę od długich świateł po prostu spadła i tyle. No ale musiałem ściągnąć kierownicę, odłączyć airbaga żeby się tam dostać. Najgorsze było to żeby wszystko poskładać tak jak było, strasznie precyzyjna robota. Na szczęście żadne styki nie były popalone i są czyściutkie.
Teraz muszę tylko jechać na VAGA i zresetować komputer bo po ściągnięcu airbaga pali mi się kontrolka.
[/u]
[80 B4 Avant]Brak świateł długich
Dla innych zainteresowanych tym tematem, chciałbym powiadomic, ze jeśli wyciągniecie zegary, to po levej stronie pod deską, jest wogóle nie widoczny przekaźnik. Przeczysciłem go i jest wporządku, chociaz się "pali".. czuć w samochodzie jak sie przepala. Akutalnie jest on do wymiany, ale już wiem przynajmniej w czym twki problem.
-
- Forum Audi 80
Sprawa załatwiona, komputer zresetowany, błędy zlikwidowane. wszo ok.Damian1406 pisze:Już zrobione, światła długie działają. W sumie to śmieszna sprawa była, sprężynka która pociągała blaszkę od długich świateł po prostu spadła i tyle. No ale musiałem ściągnąć kierownicę, odłączyć airbaga żeby się tam dostać. Najgorsze było to żeby wszystko poskładać tak jak było, strasznie precyzyjna robota. Na szczęście żadne styki nie były popalone i są czyściutkie.
Teraz muszę tylko jechać na VAGA i zresetować komputer bo po ściągnięcu airbaga pali mi się kontrolka.
[/u]
Miałem takie same objawy jak "Damian1406" czyli czasami działały długie światła a czasami nie.Popsikałem Kontaktem do styków i tylko na kilka tygodni pomogło.
Odkręciłem poduszkę,i zacząłem ściągać kierownice, i u mnie jest pod kierownicą taka sprężyna-taśma coś podobnego jak w zegarku.Nie ściągałem dalej kierownicy,żeby mi sie coś nie wysypało.
Czy potem idzie domowym sposobem założyć tę sprężynę (ona jest do odbijania kierunkowskazów?)
Czy poza tą sprężyna są jeszcze jakies niespodzianki przed "pająkiem"?
Odkręciłem poduszkę,i zacząłem ściągać kierownice, i u mnie jest pod kierownicą taka sprężyna-taśma coś podobnego jak w zegarku.Nie ściągałem dalej kierownicy,żeby mi sie coś nie wysypało.
Czy potem idzie domowym sposobem założyć tę sprężynę (ona jest do odbijania kierunkowskazów?)
Czy poza tą sprężyna są jeszcze jakies niespodzianki przed "pająkiem"?